Dickson Etuhu lämnar AIK. Foto: Marcus Ericsson/OmbrelloDickson Etuhu lämnar AIK. Foto: Marcus Ericsson/Ombrello
Dickson Etuhu lämnar AIK. Foto: Marcus Ericsson/Ombrello
Foto: Andreas L ErikssonFoto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

AIK dumpar Etuhu – får inte nytt kontrakt

Publicerad

Dickson Etuhu får inte nytt kontrakt med AIK och lämnar därmed klubben efter säsongen - det bekräftar nu AIK:s sportchef Björn Wesström.

AIK har gett honom ledigt i nästa vecka och mittfältaren ska då provträna med en annan klubb.

- Dickson har fått besked att AIK inte kommer att förlänga hans kontrakt och han har fått ledigt nästa vecka, säger Wesström.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Det var inför den förra säsongen som AIK värvade Nigerias förre landslagsstjärna Dickson Etuhu.

Etuhu med ett förflutet i Manchester City, Fulham och Blackburn, fick bra med speltid under sin första tid i AIK.

Inledde bra

Men den här säsongen har skador satt stopp för spel - och trots att han nu varit skadefri under en längre tid har Rikard Norling valt att hålla honom utanför truppen.

Nu står det också klart att Etuhu lämnar AIK. Det bekräftar sportchefen Björn Wesström för SportExpressen.

- Dickson har fått besked om att AIK inte kommer att förlänga hans avtal och i ljuset av det och att han inte spelar så har vi gett honom ledigt i nästa vecka, säger sportchefen Björn Wesström.

Vi har uppgifter på att han ska provträna med en annan klubb?

- Vad han gör får du fråga honom om.

Vad är anledningen till att han inte får nytt kontrakt?

- Det är en helhetsbedömning. Det är sällan bara en orsak utan vi ser utifrån en rad olika faktorer.

Hur ser du på hans tid i AIK?

- Det är inget jag kommer att recensera i medierna. Det tar jag med honom i så fall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag