Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK dementerar uppgifterna om Mikael Dorsin som sportchef

Mikael Dorsin.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Manuel Lindberg.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

ALGARVE. AIK är mitt uppe i sin sportchefsjakt.

Rapporter från Norge menar att man visat intresse för Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin. Det dementeras nu av AIK.

– Dorsin är inte aktuell, säger vd och tf sportchef Manuel Lindberg.


Streama alla AIK:s matcher från lägret i Portugal med Premium Max 

AIK har sedan drygt två månader tillbaka varit på jakt efter en ny sportchef. Expressen har tidigare berättat att klubben tagit hjälp av den externa rekryteringsfirman Onenexus.

Deras uppgift har varit att bistå AIK i rekryteringsarbetet och ta fram lämpliga kandidater till jobbet. I förra veckan rapporterade Expressen att AIK väljer mellan fem kandidater.

Enligt Expressens uppgifter finns Sören Pedersen, sportchef i Randers, och Vito Stavljanin, sportchef i Öster, båda på listan över tänkbara kandidater till jobbet.

Dementerar uppgifterna

I veckan kom det däremot något oväntade uppgifter från norska TV2. Uppgifterna gjorde gällande att AIK visat intresse för Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin.

Dorsin har även en bakgrund som spelare för Djurgården. Men de norska uppgifterna dementeras nu av AIK:s vd och tf sportchef Manuel Lindberg.

– Dorsin är inte aktuell som sportchef för AIK. Vi har haft en lista på många namn i Skandinavien, listan har varit på 15-20 namn. Dorsins namn har inte varit på den listan.

Lindberg understryker:

– Han kommer inte bli sportchef i AIK.

Inte fattat beslut

Har ni haft en kontakt?

– Vi har anlitat Onenexus som du säkert känner till. Jag vet inte vilka dom har varit i kontakt med. Men vi i AIK har inte varit i kontakt med honom.

Lindberg vill inte kommentera Stavljanin och Pedersens namn. Han menar att AIK fortfarande inte har fattat ett beslut om vem som ska få jobbet.

– Vi har en lista som vi jobbar med nu och vi har inte tagit något beslut. Det kanske tar någon vecka till. Den som ska komma in ska vara i AIK i några år så det är ett viktigt strategiskt val för AIK, säger Lindberg.


Streama AIK:s matcher i Atlantic Cup på Expressen

Fredag 3 feb 20.00: Bröndby - AIK 

Måndag 6 feb 20.30: Brentford - AIK

Fredag 10 feb 20.30: FC Köpenhamn - AIK