Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK bekräftar: Jansson besöker utländsk klubb

Robin Jansson nickade SM-guldet till AIK med sitt mål mot Kalmar i den sista omgången 2018Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Robin Jansson har kopplats samman med en flytt till Orlando City.

Nu meddelar AIK att mittbacken inte är tillgänglig i cupkvartsfinalen mot Öster.

Anledningen är att Jansson ska på ”klubbesök”.

– Efter samtal med Robin har vi gett honom tillåtelse att besöka klubben, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett uttalande.

Det var den första mars som nyheten briserade. Robin Jansson uppgavs då vara nära en flytt till MLS-klubben Orlando City, enligt Aftonbladet.

Enligt SportExpressens uppgifter är en affär i princip klar och Jansson spelade heller inte för AIK i den avslutande gruppspelsmatchen mot Örgryte.

Robin Jansson besöker klubb

Nu är mittbacken inte tillgänglig mot Öster i kvartsfinalen. AIK släppte på fredagen ett pressmeddelande där man förklarar att Robin Jansson fått tillåtelsen att besöka en klubb. Vilken klubb det handlar om framgår dock inte.

– Vi har mottagit en formell fråga och efter samtal med Robin har vi gett honom tillåtelse att besöka klubben som ställt frågan. Inga papper är undertecknade utan detta är ett av många led i att ta reda på eventuella förutsättningar, säger sportchefen Björn Wesström.

Jansson fåordig om ryktena

SportExpressen talade med Robin Jansson efter AIK:s seger hemma mot Öis men då var han fåordig om flyttryktena som omgärdat honom den senaste tiden.

– Inga kommentarer till några rykten. Det är smickrande om det finns intresse men jag har min agent som sköter det. Jag är en AIK-spelare i dag och framöver, sa Jansson.

Robin Jansson har spelat 31 tävlingsmatcher för AIK och noterats för tre mål och en assist. Mittbacken satte bland annat det avgörande målet borta mot Kalmar FF som säkrade SM-guldet till AIK i november 2018.