Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”AIK är välkomna – vi ska bara vinna”

Jiloan Hamad inledde matchen mot Malmö på bänken, men säger sig vara redo att starta söndagens match. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
På söndag väntar AIK i en seriefinal på Tele2 arena. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Hammarby vände underläge till seger mot Malmö FF framför ögonen på AIK-tränaren Rikard Norling som scoutade laget inför derbyt på söndag.

Nu rycker Bajen i tabellen och ser fram emot en kokande derbyfight mot AIK.

– Tabellen talar sitt tydliga språk. AIK är välkomna, säger Hamad.

Hammarby var i brygga två gånger hemma mot Malmö FF. Men i den andra halvleken kvitterade Nikola Djudjic till 2-2 innan Pa Dibba fällde avgörandet till 3-2 mot slutet.

Nu drar Hammarby i väg i tabelltoppen. Som läget är just nu inför söndagens derby mot AIK, så leder Stefan Billborns lagbygge med hela sex poäng.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

"Norling funderar mycket"

På läktarplats satt Rikard Norling som var på Tele2 för att följa matchen och studera Hammarby lite närmare. Men det är inget som oroar Jiloan Hamad.

– Rikard funderar ju ganska mycket fram och tillbaka, jag känner ju honom sedan innan. Det klart att han funderar en del. Men vi får se hur AIK agerar. De har sitt sätt och jag tror inte att de kommer komma till Tele 2 och chocka. AIK har sin 3-5-2-formation och ligger ganska lågt, vi får vara smarta. Vi ska inte tappa bollar där AIK vill att vi ska göra det, säger Jiloan Hamad med ett leende.

 

 

Hamad ser bara seger på söndag framför sig.

– Vi har sex poängs försprång. Sex poäng ska bli nio. Vi ska bara vinna, säger han.

Hamad fortsätter:

– Det ska bli kul. AIK är välkomna hit. De är taggade och vi är taggade. Tidigare år när man kollat på Stockholmsderbyn så har det oftast snackats om en grym atmosfär men spelet kanske inte varit det bästa. Men nu tycker jag att Stockholmsderbyna.. vi har satt det på kartan, innan var det Skånederbyt som briljerade spelmässigt. Stockholm är på kartan nu, det är tufft för alla lag att komma hit nu. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

”Tabellen talar sitt tydliga språk”

Vilka är bäst just nu?

– Om du frågar mig så kommer jag alltid svara Hammarby, speciellt nu. Tabellen talar sitt tydliga språk. Vi bara kör. Det känns som att vi bara kör och inte tänker. Jag kan spela på söndag, det är inga problem.

Ni har vänt underläge tre gånger till seger. Vad är hemligheten inom gruppen?

– Vi har diskuterat det. Vi är väldigt bra fysiskt och det känns som att vi maler ner motståndarna oavsett motstånd. Det är en styrka. Sedan pratar vi mycket om inställning, det är bara att köra och sedan finns individuellt kraft.

 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!