Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-affären spricker – på väg till ny klubb

”Milt sagt ingen framgångsrik karriär i AIK”
Det ser inte ut att bli någon övergång till AIK för Suffian Kalokoh.

Det ser inte ut att bli någon övergång till AIK för Suffian Kalokoh.

Fotbolldirekt, som avslöjade att 18-åringen var klar för Gnaget i mitten på februari, skriver nu att anfallaren är på väg till Värnamo

AIK har tappat offensiv kraft inför årets allsvenska säsong.

I vintras lämnade Chinedu Obasi och Tarik Elyounoussi, båda hade utgående kontrakt. Nabil Bahoui är korsbandsskadad och det är fortfarande osäkert kring Kolbeinn Sigthorsson. Anfallaren har inte varit med i någon match hittills i år.

– Allt som Kolbeinn gör i år är en bonus, sa Rikard Norling förra veckan.

En förstärkning som sett ut att vara på gång är 18-årige Suffian Kalokoh.

”Väldigt mycket potential”

Anfallaren från Bo Rangers i Sierra Leone har tränat med AIK under vintern och hoppade in i träningsmatchen mot Gif Sundsvall. 18-åringen åkte även med AIK på träningslägret till Marbella.

– Det är en ung spelare med väldigt mycket potential. Den planen vi hade var att ha honom i Sverige och åka på träningsläger och sedan skulle han åka hem. Det har han gjort, sa sportchefen Björn Wesström efter provspelet.

På frågan om de förde en dialog med spelaren svarade Wesström:

– Vi vet var vi har varandra och vad vi följer. Vi får väl se när vi ska fatta beslut huruvida vi ska gå vidare eller inte.

Följer i Banguras fotspår

Den 18 februari skrev Fotbolldirekt att Kalokoh var klar för AIK – men nu skriver samma sajt att affären inte blir av.

I stället ska anfallaren flytta till IFK Värnamo i division ett södra. Samma klubb som AIK hämtade Mohamed Bangura ifrån 2012.