Agon Mehmeti om nya drömmen och känslorna för MFF: ”Får flashbacks”

Agon Mehmeti har fortsatt starka känslor för MFF.
Foto: CASPER NORDQVIST
Foto: ANDREAS HILLERGREN / SCANPIX / TT NYHETSBYRÅN
Agon Mehmeti
Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Premium: Agon Mehmeti har gjort närmare 150 matcher i Malmö FF och är en gammal publikfavorit på Stadion.

I en intervju med Expressen berättar 32-åringen om att han inte ger upp ett sista spelarkontrakt, drömmen om att bli tränare och varför han så gärna blir det i klubben i sitt hjärta.

– Jag började karriären som spelare i MFF och att få börja som tränare här också vore helt fantastiskt, säger Mehmeti. 

Mer av det bästa från Expressen. Mer Premium hittar du här.

Han är född i forna Jugoslavaien och kom till Sverige och Norrköping med sin familj som tvååring som ett resultat av kriget på Balkan.

Kort senare flyttade familjen vidare till Bellevuegården i Malmö och den lille Agon Mehmeti började spela sin fotboll i IFK Malmö.

Som tolvåring bytte han klubb till stadsrivalen och storebrodern Malmö FF där anfallaren spottade in mål. 

19 år gammal slog Agon Mehmeti igenom i allsvenskan för sitt Malmö FF, detta under sin debutsäsong i A-laget 2008. Vid ett inhopp mot Kalmar vände han matchen med två sena mål och fick epitetet ”Supersub”. Publiken älskade sin nya kelgris och 2010 när MFF vann sitt första SM-guld på sex år var Mehmeti given på topp ihop med Daniel Larsson.

Mehmeti gjorde elva mål under guldsäsongen 2010.
Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN

Det blev därefter ytterligare en säsong i den himmelsblåa tröjan innan Mehmeti fick ett kontrakt av Serie A-klubben Palermo. 

Succén uteblev och efter låneäventyr i Novara och portugisiska Olhanense återvände Mehmeti till MFF sommaren 2014. Det blev då en och en halv säsong på Stadion utan att dock lyckas ta en ordinarie tröja. Sedan Mehmeti lämnade MFF för Stabaek inför 2016 års säsong har han aldrig spelat för klubben i sitt hjärta igen.

Men kanske att han snart kan påbörja ett nytt kapitel i Malmö FF?

”Skönt att få lilla pausen och reflektera vad som gick snett i Örebro” 

För Expressen berättar Mehmeti att han har tankar på ett nytt liv som tränare, men först vill han fortsätta ett litet tag till med sin spelarkarriär. Senaste klubben var Örebro som han efter tre säsonger lämnade efter allsvenska degraderingen i vintras och sedan dess har har han hållit i gång på egen hand.

– Formen är bra. Jag har byggt på mig och är skadefri, så jag mår skitbra. Vi får se vad som händer och vart jag hamnar. Det har varit skönt att ändå få den här lilla pausen och kunna reflektera vad som gick snett i Örebro, men nu saknar man fotbollen mer och mer. Jag har rest runt och kollat mycket fotboll, så man blir ju sugen, berättar Mehmeti.

Vad för fotboll?

– Inte bara MFF utan även allsvenska matcher i Stockholm och Uppsala. Frugan är däruppifrån. 

Du är bara 32 år och skulle kunna spela länge till?

– Nej, det hoppas jag inte. Att sätta stopp för en ung spelare för att jag vill fortsätta spela för skojs skull... nej nej, det skulle jag inte vilja göra. Jag känner dock att jag fortfarande har mer att ge säsongen ut, jag vill kunna hjälpa något lag. Fönstret är öppet och jag håller alla dörrar öppna. Jag har inte bestämt mig ännu, säger Mehmeti och fortsätter:

– Jag är sugen på att fortsätta spela men också sugen att komma in i en tränarakademi. Jag vill gå tränarutbildningarna och jobba därifrån. Det är något som jag har i bakhuvudet. 

”Malmö är Malmö – får flashbacks till när jag själv spelade här” 

Agon Mehmeti spelade ihop med Daniel Andersson i MFF. Numera är Andersson klubbens vd. Det är en av många som Mehmeti känner sedan tidigare.

– Jag har ju kontakterna här, men vi har inte pratat så djupt om tränarköret. Det vore ju dock en stor grej för mig verkligen om jag hade fått möjlighet att bli tränare här. Jag började karriären som spelare i MFF och att få börja som tränare här också vore fantastiskt.

Sommaren 2014 presenterade sportchef Daniel Andersson hemvändaren Agon Mehmeti. Återförenas duon igen?
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

När MFF i lördags besegrade Sirius med 3-1 på hemmaplan fanns Agon Mehmeti på plats. Känslorna är fortsatt starka.

– Malmö är Malmö, jag håller klubben varmt om hjärtat. Jag vet hur det är när laget vinner matcher, vilken stämning och vilket tryck det är. När jag sitter på läktaren får jag flashbacks till när jag själv spelade här, avslutar Mehmeti och ler. 

Tv: Vann SM-guld med MFF – nu drömmer ”MP” stort på solkusten

Hon varnar för den nya fejkmaten

Premium: De dolda hälsoriskerna • Livsmedlen du bör undvika

Gängman erkände på film – får inte visas i rättegången

Premium: Polis gav ”omänsklig” behandling • Åklagare: ”Aldrig varit med om”

Breven hittade i palatsets väggar – efter 130 år

Premium: Fyndet i palatsets väggar • Baronen förlorade sin dotter