Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Agerar efter förlusten - Celso Borges startar

Är Redo. AIK:s nyförvärv Celso Borges har haft problem med en skada, men ska nu vara redo för spel. Och han väntas till och med finnas med i startelvan till den allsvenska premiären. Foto: Nils Petter Nilsson

Den uddlösa insatsen mot Helsingborg i supercupen får AIK att agera. SPORT-Expressen kan avslöja att man ­planerar att starta sitt haussade nyförvärv Celso Borges, 23, i den allsvenska premiären mot Mjällby.

Trots att den costaricanske anfallaren inte har spelat en enda minut under försäsongen.

- Celso ska vara okej för matchspel, säger tränaren Andreas Alm.

Fjolårets allsvenska tvåa var inte nöjt med insatsen i 0-2-­förlusten mot mästarna Helsingborg i lördags. Framför allt lämnade anfallsspelet en hel del att önska, och AIK hade inte ett enda farligt avslut på mål.

Lösningen på problemet hoppas man nu vara Celso Borges.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen planerar AIK att starta nyförvärvet på topp mot Mjällby på söndag, troligen tillsammans med Viktor Lundberg.

"Alla är redo"

Trots att landslagsmannen från Costa Rica under våren rehabiliterat en skadad fot och inte spelat en minut under försäsongsmatcherna för AIK.

- Som jag bedömer det så är alla 24 spelare i dag redo för matchuttagning, säger Andreas Alm.

Med tanke på hans skade­bakgrund och obefintliga matchning under våren - finns det risker med att starta Borges mot Mjällby?

- Han tränar för fullt och Celso ska vara okej för matchspel, säger Alm.

"Han vill spela"

- Om en spelare varit borta på grund av skada så brukar vi säga att man ska ha varit i full träning i en vecka innan man är redo för match igen. Celso har tränat mer än så.

- Han säger att han vill spela så fort han är redo.

Du är inte rädd att förväntningarna kan bli för stora för en matchotränad och haussad ­forward?

- Visst finns det förväntningar, men det är ju ingen som sett honom spela. De flesta kan se att han gjort sju-åtta mål per säsong i Norge, och där har han utvecklingspotential - i målskyttet.

- Men framför allt är han en bra länkspelare, och han göra sina medspelare bättre. Det har vi också kunnat se på träning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!