Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Affären värd 23 miljoner kronor

Tobias Hysén har spelat färdigt i Djurgården. Sunderland betalar cirka 23 miljoner kronor för honom.
-Jag har alltid drömt om att få spela i England ända sedan jag såg min pappa spela för Liverpool på Anfield, säger han till Sunderlands hemsida. Hysén flyttar omgående och finns därför inte med mot Hammarby i derbyt på måndag. Tobias Hysén lämnar en guldkandidat - för en av Englands krisklubbar. Från Djurgården - till ett lag som ligger sist i andradivisionen och en klubb där managern är på väg att avgå. På onsdagen skrev han på för tre år i Sunderland. En nystart. En nytändning. En chans att ta karriären vidare efter den sommar där han mest stått på Djurgårdens vänsterkant och stampat. Det är så som Hysén, 24, ser på övergången från allsvenskans toppskikt till botten i den engelska andradivisionen. Kontraktet skrevs på under onsdagskvällen, och debuten kan eventuellt ske på måndag kväll, hemma mot West Bromwich. - Om allt går som det ska, så..., säger Hysén till TT.

Usel säsongsstart

Men hittills är det inte mycket som gått just "som det ska" i Sunderland. I våras rasade klubben ur Premier League efter bara tre segrar på hela säsongen. I höst har klubben fått se sitt lag rasa till botten i The Championship och i tisdags föll laget i ligacupen med 0-2 mot Bury, jumbo i fjärdedivisionen (Leauge Two). Fem matcher har gett fem förluster och krav på förändring. Managern Niall Quinn har insett att han inte är rätt man på posten och har beslutat sig för att kliva åt sidan och enbart ägna sig åt att vara ordförande. På fredag presenteras hans ersättare. Spekulationerna i engelsk press säger att det står mellan Alex McLeish, före detta Rangers, och Alan Curbishley, före detta Charlton. Tobias Hysén sitter på hotellrummet med sitt färska treårskontrakt i handen, men utan info. - Jag vet bara att det blir någon ny, men vem det blir har jag inte fått veta. Är det något som oroar - att komma till en klubb där du inte ens vet vem som blir manager?- Nej, faktiskt inte. Jag har pratat med Niall Quinn om det där, och han säger att den nye managern har varit med hela vägen när det gäller värvningen av mig. Så jag tror och hoppas att det ska bli väldigt bra.

Värvat spanjor och fransman

Enligt Sunderlands hemsida kostar Hysén 1,7 miljoner pund, omkring 23 miljoner kronor, att köpa loss från Djurgården. Klubben har också värvat spanske mittfältaren Arnau från Barcelonas reservlag och franske kantspelaren William Mocquet från Le Havre. Hysén tror att han kommit till en klubb som passar honom - och han hoppas att han gör det i ett läge som är gynnsamt. - Klubben siktar på att gå upp i Premier League igen, och de här förlusterna i början av serien har bara gjort dem mer beslutsamma, säger han. - Jag tror att det här blir väldigt bra. Vad betyder flytten för din utveckling? - Att jag kan ta ytterligare ett steg. Den här ligan är ett snäpp bättre än allsvenskan, och sista tiden i Djurgården stod jag lite still. Då är det här ett sätt att göra någonting åt det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!