Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Affären klar – har skrivit på för AIK

Joel Ekstrand. Foto: NILS PETTER NILSSON
Joel Ekstrand. Foto: PATRIK LUNDIN
Joel Ekstrand. Foto: ALEX BROADWAY / ACTION IMAGES BILDBYRÅN

Här är AIK:s senaste värvning. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har nu Joel Ekstrand klarat läkarundersökningen och skrivit på för AIK. 

På måndagseftermiddagen bekräftades nyheten på backens agents hemsida Wagnssonsport.se.

Den 9 januari kunde SportExpressen avslöja att förre Watford och Udinese-spelaren Joel Ekstrand var nära en övergång till AIK.  Klubben hade en plats öppen i på mittbackssidan efter att ha sålt Noah Sonko-Sundberg till Östersund - och jobbade då på att värva den förre Helsingborg-spelaren, som även var med i A-landslaget för drygt tre år sedan.

Joel Ekstrand klar för AIK

Nu är också övergången helt klar. 

Mittbacken har klarat läkarundersökningen och skrivit på kontraktet med AIK. Därmed väntas spelaren att presenteras inom kort, troligtvis redan i denna vecka. 

På måndagseftermiddagen bekräftades nyheten på backens agents hemsida Wagnssonsport.se.

Tidigare spelat i England

Ekstrand kommer närmast från en sejour i Rotherham i The Championship. Innan dess lämnade han Watford för Bristol City. Han såldes 2011 från Helsingborg till Udinese i Serie A för omkring 15 miljoner kronor. 

Ekstrand kommer som bosman och AIK betalar därmed ingen övergångssumma för spelaren. 

– Det är spekulationernas tid och spelare som inte spelar i AIK är inte min sak att kommentera, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till SportExpressen tidigare i veckan. 

Sedan tidigare har AIK gjort klart med Robert Lundström, Enoch Kofi Adu, Stefan SIlva och Budimir Janosevic. Klubben jobbar också hårt på att få in Tarik Elyounoussi från grekiska Olympiakos. 

Tarik Elyounoussi nära AIK 

Den förre Hoffenheimspelaren väntas gå till AIK på lån fram till sommaren där klubben skriver in en köpoption. Det enda som återstår där är att AIK ska komma överens med Olympiakos om vilkoren för en utlåning där AIK vill ha med spelaren när Europaspelet börjar i juli.