Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AFC och HBK åker ur efter J–Södras seger

Tommy Thelin sköt J-Södra närmre nytt kontrakt. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Med två matcher kvar i allsvenskan är en del av bottenstriden klar. 

Jönköpings Södra slog Kalmar på hemmaplan. Därmed står det klart att Halmstad och AFC Eskilstuna spelar i superettan nästa år.

Men dramat om vilka som ska kvalspela fortsätter.

Mycket stod på spel när Kalmar gästade Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Jönköpings Södra kunde skicka ut Halmstad och AFC Eskilstuna och Halmstads BK, och säkra minst kvalspel vid en seger mot smålandsrivalerna Kalmar. 

J–Södra inledde också starkast. Redan i första minuten prövade Jönköping Kalmars målvakt Lukas Hägg Johansson. Men det skulle krävas en straff för att spräcka nollan. 

Straffar frälste Jönköping

Tommy Thelin tog sin in i offensivt straffområde. När han skulle lirka in ett inspel framför mål stoppades det av Mikael Dyrestams hand. Straff för Jönköpings Södra. Straffen tog Tommy själv hand om och han var stensäker. Målvakten i ett hörn och bollen i det andra.

I slutminuterna var Romario sånär på väg att skänka nytt liv till bottenstriden. Brassen flög in i Jönköpingsmålet men bollen flög utanför. I stället drog Mikael Dyrestam på sig ytterligare en straff. Den här gången stegade Dzenis Kozica fram och dunkade in 2-0. 

Elm: "Borde varit hetare i dag"

– Ja tycker spelarna är lojala och disciplinerade på planen. Vi är duktiga här på hemmaplan och visste att vi behövde vinna här hemma, säger Jimmy Thelin till C More.

– Det gäller att ladda om och sen är det en tuff bortamatch mot Djurgården.

I och med förlusten är Kalmar nu inblandade i kvalplatsstriden. Just nu ligger Sundsvall på kvalplats, på samma poäng som J-Södra men de har bara fyra poäng upp till Kalmar.

– Dom är lite hetare än oss. Vi kommer inte upp i nivå i anfallsspelet, säger Kalmars Viktor Elm till C More.

– Vi är inte klara än, egentligen borde vi varit lite hetare i dag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!