Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Adu var tvungen att flyga i väg till Norge”

AduFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
NorlingFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Rikard Norling valde att rotera ordentligt i matchen mot Kalmar. 

En av spelarna som bänkades var Enoch Kofi Adu och efter matchen förklarade AIK:s tränare varför. 

– Adu behövde flyga till Norge för att få visum i fredags. Kontoret i Sverige var inte öppet. Det är hans enda vilodag. Spelar han den här kanske det inte går längre, säger Rikard Norling. 

AIK förlorade tungt på hemmaplan mot Kalmar FF med 1-2 och tappade viktiga poäng i guldstriden. 

På torsdag spelar laget Europa League-kval mot Celtic och Rikard Norling valde bland annat att bänka stjärnor som Nabil Bahoui, Henok Goitom och Enoch Kofi Adu. 

Den sistnämnda har spelat väldigt mycket för klubben och efteråt påpekade Norling Adus betydelse för laget. 

– Det finns en risk att man övervärderar rotation. Jag tror att spelarna klarar att spela flera matcher i veckan. Adu behövs onekligen. Han gör ett otroligt jobb. Sist jag flyttade på honom var mot Nordsjälland hemma för att vi skulle vinna. Vi såg hopplösa ut, säger Rikard Norling. 

Var tvungen att åka till Norge för att få visum

AIK:s tränare utvecklade också varför Adu fick börja på bänken.

– Adu behövde flyga till Norge för att få visum i fredags. Kontoret i Sverige var inte öppet. Det är hans enda vilodag. Spelar han den här kanske det inte går längre. Det finns flera. Lundström kommer tillbaka från en korsbandsskada. Granli kom tillbaka förra matchen. För varenda spelare vi har roterat har vi vänt och vridit på det, säger Rikard Norling.

– Vi har en problematik där, de här spelarna som behöver visum. Jag är väl inte den bästa AIK-representanten som finns för att förklara det här. Alla spelare ska väl kunna registreras i turneringen och få visum till de länder som ingår i turneringen. Det enda kontoret i Sverige som kan göra det här har stängt på torsdagar och fredagar. Det var på vippen att det inte gick att fixa i Norge. Då hade dem behövt åka till Paris, fortsätter han. 

”Ska jag köra samma harrang som nyss..?”

Nyförvärvet Felix Michel fick starta på topp bredvid Kolbeinn Sigthorsson, ett drag inte många som såg komma då hans vanliga position är mittback eller mittfältare. 

– Ska jag köra samma harrang som jag gjorde precis? Jag funderar på om jag ska berätta varför eller om jag ska låta luddig och bara låta frågan försvinna bort och så tycker alla att jag sitter och snackar goja sen, säger Rikard Norling.

– Vem ska spela i balansrollen? Bilal spelade där mot New York i en träningsmatch. Andra alternativet var att flytta på Sebastian Larsson. Felix (Michel) har spelat som pocket. Låt oss få en stabilitet och sätta Felix där uppe och se hur det ser ut. Vi jobbade med olika scenarier. Beslutet föll på att göra mittfältet så stabilt som möjligt, fortsätter han.