Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Hammarby värvar David Accam

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Här är Hammarbys nästa offensiva värvning inför allsvenskan. 

David Accam är klar för klubben och kommer på lån från Nashville SC.

– När David når sin högstanivå är han en toppspelare med extrema spetsegenskaper i form av sin speed och målfarlighet, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

David Accam slog igenom i Östersunds FK och värvades till Helsingborg säsongen 2012 där han gjorde stor succé innan han 2015 såldes vidare till Chicago Fire. Accam noterades för 30 mål och sju assister på 65 matcher under sin tid i Helsingborg.

Sedan dess har 30-åringen spelat för MLS-klubbarna Philadelphia Union, Columbus Crew och nu senast Nashville SC. Totalt har det blivit 131 matcher i MLS, 41 mål och 17 framspelningar - men nu är äventyret i MLS över för den här gången.

Det blir nämligen en comeback i svensk fotboll och allsvenskan.

Accam detaljer från Bajen

Det var tidigare i veckan som SportExpressen rapporterade om att den förre detta Helsingborg-anfallaren var högaktuell för Hammarby och under torsdagen kunde SportExpressen sedan berätta att Accam bara var detaljer från att bli klar för klubben.

Klubben bekräftade nyheten på sin hemsida senare under dagen.

– När David når sin högstanivå är han en toppspelare med extrema spetsegenskaper i form av sin speed och målfarlighet, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– David kontaktade mig i höstas och ville göra en omstart i Europa efter sex säsonger i MLS. Att få möjligheten att ta in en kvalitetsspelare som David under de förutsättningarna som vi kommit överens om med Nashville, MLS och David känns fantastiskt bra. Upplägget med lån och optionslösning bygger på att David ska och vill bygga upp sig i en ny och trygg miljö. Hammarby tar ingen risk i detta, utan har endast möjligheter att få in ytterligare spets till en redan väldigt bra trupp.

Fördelaktig lösning

Enligt SportExpressens källor är affären också optionsbunden och prestationsbaserad vilket gör det till en extremt fördelaktig lösning för Hammarby där spelaren bland annat går ner i lön för att få till en flytt till klubben. Hammarbys plan med värvningen av Accam är att han primärt ska konkurrera med Paulinho till vänster på det offensiva mittfältet men han kan också vid behov spela som anfallare.

Hammarby har tidigare i vinter värvat Astrit Selmani från Varberg och mittbacken Jon Gudni Fjoluson som i veckan gjort sina första träningar med laget. Klubben meddelade också på tisdagen att man lånar ut mittbacken Kalle Björklund till Falkenberg.