Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

170 greps efter skandalscenerna

Foto: / BILDBYRN
Foto: / BILDBYRN

Först hamnade fans i slagsmål inne på Friends arena.

Efter matchen fortsatte oroligheterna.

Minst 170 personer greps utanför arenan, och släpptes sedan, i en konfrontation som polisen rubricerar som våldsamt upplopp.

– De har ingått i en folkmassa som gick till angrepp mot polisen, säger presstalespersonen Lars Byström till TT.

I derbymötets halvtidsvila på Friends arena uppstod en läktarskandal när supportrar från båda lagen drabbades samman i ett slagsmål.

Enligt C More var det supportrar tillhörande AIK som tog sig över till Djurgårdens supporterskara, varpå ett bråk uppstod.

Även efter derbyt har det varit stökigt. Fler än 170 personer greps efter matchen, rapporterar TT. Polisen rubricerar händelsen som våldsamt upplopp.

– De har ingått i en folkmassa som gick till angrepp mot polisen. De var gripna medan vi vidtog vissa utredningsåtgärder, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen till TT.

Efter att ha blivit identifierade och fotograferade släpptes de gripna. Lars Byström har inga uppgifter om att någon har skadats.

Stökigt även inne på arenan

Innan matchen var det också bråkigt då ett antal personer kastade knallskott mot polisen. Även den händelsen rubriceras som våldsamt upplopp.

Gällande händelserna inne på arenan, som utspelade sig i halvtid och försenade den andra halvleken, konstaterar AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch att det är polisanmält. 

– Jag kommer sätta mig ner med arenaansvariga och polisen och se vad som skedde och vad vi kunde gjort bättre, säger han.

– Vi har inte hela bilden klart för oss. Var och hur det startade. Men vi kan konstatera att folk från båda sidorna varit inne på planen. Så det handlar minst om olaga intrång, fortsätter Koch.

"En attack mot fotbollen"

Är någon skadad? 

– Inte vad jag vet.

– Men det är en attack mot fotbollen. Vi höll spelarna och domarna inne i omklädningsrummet. Som tur var fick polisen koll på situationen ganska fort.

Av erfarenhet, hur lätt är det att identifiera personerna?

– Det var många som var omaskerade så vi har nog ganska bra chanser. Polisen har egna kameror på arenan och enligt vad jag hörde har de hade bra bilder.

Den här typen av händelser var vanligare förr. Vad tänker du om att det händer nu?

– På Råsunda-tiden kanske ännu fler gett sig in. Vissa tänker ändå till och stannar kvar, tänker att de inte ska förstöra för klubben. Men de som kommer in skjuter ju ner klubben totalt.

Stockholmsderbyt slutade 1-1 efter att Chinedu Obasi gjort 1-0 på straff och Aliou Badji kvitterat i den andra halvleken på nick.