Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En besvikelse – det händer ingenting...”

Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Falkenberg chockade AIK på Friends.

Men i slutminutrarna räddade 17-åriga Paulos Abraham poäng för AIK.

– Det händer ingenting, har du så mycket boll så måste det hända mer, säger en frustrerad Sebastian Larsson efter matchen.

AIK kom till söndagens möte med Falkenberg med en förlust mot Göteborg i ryggen. På papperet var det kanske Stockholmslagets lättaste motstånd hittills. Men lätt blev det aldrig.

Trots att det var hemmalaget som dominerade bollinnehavet skulle Falkenberg chocka.

Det var AIK som först fick bollen i nätet. I första halvlek spelade Henok Goitom elegant fram till Ylätupa som såg ut att placera in sitt första allsvenska mål.

Efter en stund av förvirring dömdes målet bort för hands på Goitom. I stället blev det frispark för gästerna. 

I andra halvlek kom kallduschen.

Tobias Englund tog sig fram på vänsterkanten och hittade Nsima Peter som gjorde matchens första mål. Bara drygt fem minuter senare tvingades Nsima Peter lämna planen på bår efter ett knä i ryggen från Granli.

Som en blixt från klar himmel kvitterade AIK. I minut 91 gjorde Paulos Abraham 1-1 efter slarv i Falkenbergförsvaret och såg till att AIK slapp förlust. 17-åringens första allsvenska mål.

”Det är en besvikelse”

Även om Gnaget vakna till liv efter målet fick lagen dela på poängen.

– Det är inte tillräckligt bra, vi ska kunna vinna sådana här matcher, säger målskytten i Dplay efter matchen.

Sebastian Larsson var inte heller nöjd med AIK:s insats.

– Det är en besvikelse. Sist sa jag inte så mycket så jag får väl säga något i dag. Min första känsla är att vi spelar naivt, tycker jag, säger han.

På vilket sätt?

– Att vi har väldigt mycket boll men det händer ingenting. Möter du ett lag som är stora och starka spelare så stångar vi huvudet mot väggen. Vi fortsätter med vårat duttande, så vi måste lära oss att kunna anpassa oss efter motståndaren.

– Min spontana reaktion är att förutom det bortdömda är det inte mycket som händer framåt.

Mittfältaren utvecklar kritiken om lagets avsaknad i målchanser:

– Jag har inte analyserat något djupare men vi slår ett inlägg på hela matchen och det blir det mål ifrån. Det var det jag sa. Vi är ute lite på kanterna ibland men vi verkar inte ha något intresse av att slå inlägg.

Ser du någon utveckling på ert spelsystem efter de första sex matcherna?

 – Både ja och nej är väl det enkla raka svaret.

Är det taktiskt det är fel eller är det individuella prestationer?

– Nej, det är beslut som tas på planen. Du kan ha en taktik och ett sätta ett sätt att vilja spela på. Vi pratar också om att vi ska titta på vad de gör och spela därefter. Men det tycker jag inte vi gör, säger han.

 – Vi spelar rakt i deras händer. Det händer ingenting, har du så mycket boll så måste det hända mer. Du kan inte skapa så lite som vi gör med extremt mycket boll. Det går inte ihop.