Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-årige superlöftet presenterad av AIK

Foto: AIK Fotboll
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

17-åringen Paulos Abraham är klar för AIK.

Supertalangen lämnar Brommapojkarna och presenterades under tisdagen för sin nya klubb.

– Jag har följt AIK sedan jag var liten och det är en ära att få spela för samma klubb som min förebild Robin Quaison, säger han till klubbens hemsida.

Abraham, som gjorde många mål för Brommapojkarnas U19-lag under säsongen 2019 och flyttades upp i BP:s A-lag inför 2020, har undertecknat ett kontrakt som gäller till den 31:a december 2023. Han uppges kosta mellan en och två miljoner kronor att köpa loss.

– Jag är glad och stolt över att få komma till AIK. Det är en stor klubb, extra stor för mig från den blåa linjen. Jag har följt AIK sedan jag var liten och det är en ära att få spela för samma klubb som min förebild Robin Quaison. Jag ser fram emot att få spela i Allsvenskan med AIK, säger Paulos Abraham till AIK:s hemsida.

Även sportchef Björn Wesström uttalar sig till hemsidan.

– Vi är stolta över att Paulos valt AIK nu när han ska ta nästa steg i sin utveckling. Hans egenskaper, personlighet och bakgrund är det som vi sökt efter, för att bygga på med potentiell offensiv spets i befintlig spelartrupp. Stockholm och Husby har fått ytterligare en representant i AIK:s a-lag och AIK har fått ytterligare en spelare med mycket hög potential. BP har gjort ett strålande arbete med att fostra och utbilda Paulos och nu ser vi i AIK fram emot att få arbeta vidare tillsammans med honom för att han ska nå både våra och sina fotbollsdrömmar, säger han.

Sportchefen: ”Ett osäkert läge”

Om det blir något allsvenskt spel överhuvudtaget för AIK återstår att se. Allsvenskan skulle ha startat den 4:e april, men allt tyder på att säsongsstarten skjuts upp till i sommar som en konsekvens av det nya coronavirusets utbredning.

– Svensk fotboll befinner sig, precis som samhället i stort, i ett osäkert läge för närvarande. Det har jag respekt för. Vi kan behöva fatta svåra beslut på kort sikt och det har vi beredskap för. Samtidigt ska vi försöka skapa värde över tid. Denna affär har vi värderat som något där AIK Fotboll till en förhållandevis mycket låg investeringskostnad kan skapa stora potentiella intäkter, vilket varit avgörande för att AIK Fotboll ska investera i en utökning av spelartruppen, säger Björn Wesström.

Under tisdagen väntas Uefa fatta beslut om att skjuta upp EM-slutspelet till sommaren 2021, något som skulle göra det möjligt för många europeiska ligor att spelas i sommar, däribland allsvenskan.