Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

15 allsvenska stjärnor som kan lämna gratis

Alexander Milosevic Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Emil Salomonsson Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Jiloan Hamad Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här är 15 stjärnor som kan lämna allsvenskan gratis i vinter. 

Listan över klubbarna som kan tappa sina största stjärnor - förre Bundesligasvensken kan lämna Hammarby och var hamnar AIK:s stjärnback? 

15 stjärnor som kan lämna allsvenskan gratis

Kennedy Igboananike, Örebro SK 

Position: Anfallare 

Sitter på ett utgående kontrakt och har gjort nio mål den här säsongen. Lär söka efter en ny utlandssejour, men frågan är hur het han är? 

Haukur Hauksson, AIK 

Position: Försvarare 

Kommer att lämna AIK efter säsongen har och tidigare meddelat att han eventuellt kan flytta hem till Island. 

Jonas Olsson, Djurgården 

Position: Försvarare 

Det blir ingen fortsättning i Djurgården. Både han och klubben är överens om att  gå skilda vägar. Allt talar för att Olsson lägger skorna på hyllan, men kanske kan ett nytt utlandsäventyr locka? 

Viktor Prodell, Elfsborg

Position: Anfallare 

Har varit på väg från Elfsborg under en längre tid och var nära ett kontrakt med en klubb i Gulfen för ett tag sedan. Nu går hans kontrakt ut och det är nog stor chans att han tar ett bud från någon utländsk klubb. Om det kommer. 

Jiloan Hamad, Hammarby 

Position: Mittfältare 

Har sagt upp sin option på förlängning med Hammarby och är bosman efter säsongen. Har varit extremt tydlig med att ett bra bud utomlands är av högsta prioritet. LA Galaxy är ett alternativ, men det finns även intresse från Tyskland. En förlängning med Hammarby är långt borta, men inte utesluten. 

Alexander Milosevic, AIK 

Position: Mittback 

Den populäre AIK-försvararen kom tillbaka inför den här säsongen och är nu bara en poäng och en match ifrån att få lyfta SM-pokalen. Vill utomlands igen och det är nog troligt att "Milo" lämnar när kontraktet löper ut efter säsongen. 

Linus Hallenius, Sundsvall 

Position: Anfallare 

Har sagt upp sin option med Sundsvall och kan lämna som bosman efter säsongen. Skuggar Paulinho i skytteligan och är en av årets stora succéer i allsvenskan. Öst in mål och lär kunna få ett fördelaktigt ekonomiskt bud från utlandet. Frågan är hur sugen han är på att flytta

Kerim Mrabti, Djurgården 

Position: Mittfältare 

Kopplades ihop med Swansea, West Bromwich och en rad andra klubbar i somras. Men det blev ingen övergång. Och Djurgården fick inte in något bud på spelaren i somras. Nu lämnar han som bosman efter säsongen och frågan är bara var han hamnar? 

Niklas Gunnarsson, Djurgården 

Position: Högerback 

Har mest fått spela högerback senaste tiden, om han ens fått spela alls. Lär söka sig utomlands i första hand. Ser ut som han är förlorad för Djurgården. 

Chinedu Obasi, Elfsborg

Position: Anfallare 

Kom på korttidskontakt och lyckades med uppdraget att rädda kvar ett krisande Elfsborg i Allsvenskan. Lär söka sig utomlands och Elfsborg har knappast råd att förlänga med nigerianen. 

Denni Avdic, AIK

Position: Anfallare/mittfältare 

Är väl i princip klart att Denni lämnar och det kan bli ett bra avsked på söndag, där han lär gå in från start. Flera allsvenska klubbar har tidigare visat intresse för den förre skyttekungen. Frågan är var han hamnar? 

Nahir Besara, Örebro SK 

Position: Anfallare/mittfältare

Fick tillåtelse att träffa Al Khor i Qatar och en övergång var bara en underskrift bort i slutet av detta fönster. Men ÖSK drog sig ur affären, vilket gjorde spelaren förbannad. Lär lämna klubben som bosman efter säsongen. Frågan är bara vilken klubb som blir hans nästa? 

Rasmus Elm, Kalmar FF 

Position: Mittfältare 

Har som vanligt varit skadedrabbad och tar en säsong i taget. Sade själv för någon månad sedan att framtiden var osäker. Oklart hur det blir nästa säsong. Orkar Elm köra vidare? 

Erton Fejzullahu, Kalmar FF 

Position: Mittfältare 

Siktar även den här säsongen på att testa något nytt, utomlands. Men då måste han bli kvitt sina skadeproblem. Gjorde en fin säsong med KFF och borde inte ha några problem att hitta något i Skandinavien. MLS är säkert en tänkbar destination för Erton. 

Emil Salomonsson, IFK Göteborg 

Position: Högerback 

Varit på väg bort från Blåvitt under en längre tid. Men den här säsongen har inte varit någon höjdare för högerbacken. Ytterback och bosman är dock en bra kombination och det verkar som ett äventyr utomlands står för dörren. 

*Sedan tidigare står det klart att Kennedy Bakircioglu, Tobias Hysén och Andreas Isaksson slutar med fotbollen . Dessutom flyttar Daniel Sjölund hem till Åland och IFK Mariehamn och Andreas Johansson flyttar till Halmstad och superettan.