Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larsson stannar i AIK – förlänger kontraktet

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK och Sebastian Larsson, 36, är överens om en fortsättning tillsammans.

Enligt uppgifter till SportExpressen är parterna bara detaljer från att förlänga kontraktet över ytterligare ett år. Om inget oförutsett sker offentliggörs det hela inom de närmaste veckorna. 

Det var i juni 2018 som AIK värvade hem Sebastian Larsson som valde att flytta hem till Sverige efter en framgångsrik karriär i England där han representerade klubbar som Arsenal, Birmingham, Sunderland och Hull. 

Sommaren 2018 skrev Larsson på ett kontrakt med AIK över två och ett halvt år med option på ytterligare ett år. Samma år vann han SM-guld med AIK och har efter ankomsten till klubben varit en nyckelspelare för laget och snabbt vuxit fram till en favorit i supporterleden.

”Finns möjligheter”

Under säsongen har Larsson suttit på ett utgående avtal. 

Nu kan SportExpressen avslöja att AIK och Sebastian Larsson kommit överens om en fortsättning tillsammans. Den rutinerade mittfältaren kommer att förlänga kontraktet med AIK över ytterligare ett år och därmed blir han klubben trogen minst över 2022.

AIK ser Larsson som en nyckelspelare och värdesätter hans ledaregenskaper ännu högre när Henok Goitom nu avslutar fotbollskarriären, enligt SportExpressens uppgifter.

Tidigare i november uttryckte sig även sportchefen Henrik Jurelius positivt till en fortsättning tillsammans.

– Sebastian har sedan han kom till AIK varit en bärande spelare, för honom handlar det om att kunna prestera varje match på nivån han vill, och den nivån anser vi att Sebastian fortfarande håller. Men som sagt, vi får se dom sista veckorna.

Om inget oförutsett sker väntas AIK presentera Larssons kontraktsförlängning inom de närmaste veckorna.