Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kennedy förlänger – stannar i Hammarby

Kennedy Bakircioglü förlänger med Hammarby.
Foto: CARL-CEDRIC PERSSON / BILDBYRÅN
Kennedy Bakircioglü kramar om Jonas Stark.
Foto: JOHANA PETTERSSON
Kennedy Bakircioglü.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till Hammarbys supportrar. 

Lagkaptenen och klubbikonen Kennedy Bakircioglü stannar i klubben ytterligare ett år - och förlänger därmed sitt kontrakt med Bajen.

- Jag älskar den här föreningen och så länge jag känner att jag kan bidra kommer jag att göra det, säger han. 

Många har tagit näst intill förgivet att 36-årige Kennedy Bakircioglü skulle göra sin sista säsong med Hammarby det här året. Kennedy kom till Bajen från Assyriska under 1999, stannade till 2004 innan han prövade vingarna utomlands i grekiska Iraklis. 

Därefter har han utlandssejourer i först holländska Twente, Ajax och sedan Racin Santander innan han under 2012 återvände till Hammarby under 2012. 

Utlandssejour i Ajax

Där var han med och tog upp laget från superettan till allsvenskan igen. Mittfältaren gjorde även det sista målet på Söderstadion innan flytten till nuvarande hemma-arenan Tele 2 arena. 

Bakircioglu sitter på ett utgående kontrakt och det har länge varit ett frågetecken om det skulle bli fler år i den grönvita tröjan.  

Men nu blir det en förlängning. 

– Jag älskar den här föreningen och så länge jag känner att jag kan bidra kommer jag att göra det. Det känns skönt att den här frågan är avklarad nu. Jag förstår att många har väntat på ett besked och nu kan vi fokusera att avsluta den här säsongen så starkt som möjligt och sedan satsa allt på att 2018 ska bli riktigt bra, säger han till klubbens officiella hemsida.  

Nuvarande sportchefen Jesper Jansson har velat förlänga kontraktet efter mittfältarens prestationer den senaste tiden och hu har även spelaren själv bestämt sig för att det blir ett år till som Hammarbyspelare. 

Förhandlades in i det sista

De sista detaljerna förhandlades fram så sent som för några dagar sedan.

Hammarby ligger för närvarande på elfte plats i den allsvenska tabellen med tre omgångar kvar att spela. På måndags kvällen möter Hammarby Sirius hemma på Tele2 arena. 

Solheim förlänger – Birkir lämnar 

Norrmannen Mats Solheims kontrakt går också ut den här säsongen men det kommer också att förlängas enligt SportExpressens uppgifter. Däremot blir det ingen förlängning för brasse-anfallaren Romulo och även isländske ytterbacken Birkir Mar Saevarsson lämnar Bajen efter säsongen. 

– Vi är väldigt glada att få ha Kennedy i klubben ytterligare ett år. Han har levererat fina prestationer på planen i år när han har kommit in, och han har accepterat den roll han fått i år, och bidrar med att göra de andra bättre. Med den omsättning på spelare vi har haft den här säsongen är det också viktigt att vi har någon som bidrar med en stark Hammarbyidentitet i truppen, och i den rollen finns det ju ingen bättre än Kennedy, säger sportchefen Jesper Jansson.