Kennedy Bakircioglü förlänger med Hammarby. Foto: CARL-CEDRIC PERSSON / BILDBYRÅNKennedy Bakircioglü förlänger med Hammarby. Foto: CARL-CEDRIC PERSSON / BILDBYRÅN
Kennedy Bakircioglü förlänger med Hammarby. Foto: CARL-CEDRIC PERSSON / BILDBYRÅN
Kennedy Bakircioglü kramar om Jonas Stark. Foto: JOHANA PETTERSSONKennedy Bakircioglü kramar om Jonas Stark. Foto: JOHANA PETTERSSON
Kennedy Bakircioglü kramar om Jonas Stark. Foto: JOHANA PETTERSSON
Kennedy Bakircioglü. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNKennedy Bakircioglü. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Kennedy Bakircioglü. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kennedy förlänger – stannar i Hammarby

Publicerad

Här är glädjebeskedet till Hammarbys supportrar. 

Lagkaptenen och klubbikonen Kennedy Bakircioglü stannar i klubben ytterligare ett år - och förlänger därmed sitt kontrakt med Bajen.

- Jag älskar den här föreningen och så länge jag känner att jag kan bidra kommer jag att göra det, säger han. 

Många har tagit näst intill förgivet att 36-årige Kennedy Bakircioglü skulle göra sin sista säsong med Hammarby det här året. Kennedy kom till Bajen från Assyriska under 1999, stannade till 2004 innan han prövade vingarna utomlands i grekiska Iraklis. 

Därefter har han utlandssejourer i först holländska Twente, Ajax och sedan Racin Santander innan han under 2012 återvände till Hammarby under 2012. 

Utlandssejour i Ajax

Där var han med och tog upp laget från superettan till allsvenskan igen. Mittfältaren gjorde även det sista målet på Söderstadion innan flytten till nuvarande hemma-arenan Tele 2 arena. 

Bakircioglu sitter på ett utgående kontrakt och det har länge varit ett frågetecken om det skulle bli fler år i den grönvita tröjan.  

Men nu blir det en förlängning. 

– Jag älskar den här föreningen och så länge jag känner att jag kan bidra kommer jag att göra det. Det känns skönt att den här frågan är avklarad nu. Jag förstår att många har väntat på ett besked och nu kan vi fokusera att avsluta den här säsongen så starkt som möjligt och sedan satsa allt på att 2018 ska bli riktigt bra, säger han till klubbens officiella hemsida.  

Nuvarande sportchefen Jesper Jansson har velat förlänga kontraktet efter mittfältarens prestationer den senaste tiden och hu har även spelaren själv bestämt sig för att det blir ett år till som Hammarbyspelare. 

Förhandlades in i det sista

De sista detaljerna förhandlades fram så sent som för några dagar sedan.

Hammarby ligger för närvarande på elfte plats i den allsvenska tabellen med tre omgångar kvar att spela. På måndags kvällen möter Hammarby Sirius hemma på Tele2 arena. 

Solheim förlänger – Birkir lämnar 

Norrmannen Mats Solheims kontrakt går också ut den här säsongen men det kommer också att förlängas enligt SportExpressens uppgifter. Däremot blir det ingen förlängning för brasse-anfallaren Romulo och även isländske ytterbacken Birkir Mar Saevarsson lämnar Bajen efter säsongen. 

– Vi är väldigt glada att få ha Kennedy i klubben ytterligare ett år. Han har levererat fina prestationer på planen i år när han har kommit in, och han har accepterat den roll han fått i år, och bidrar med att göra de andra bättre. Med den omsättning på spelare vi har haft den här säsongen är det också viktigt att vi har någon som bidrar med en stark Hammarbyidentitet i truppen, och i den rollen finns det ju ingen bättre än Kennedy, säger sportchefen Jesper Jansson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag