Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans bror ska bli dokusåpa-kändis

Foto: Jakob Dahlstrom
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES

Från fotbollsspelare – till dokusåpakändis. 

Robin Kacaniklic har bytt karriär. 

Hammarbystjärnans broder finns nämligen med i den nya säsongen av TV4:s Farmen. 

– Han (Alexander) kanske är den som är mest nervös, säger 32–åringen. 

Robin Kacaniklic har ett förflutet i fotbollsklubbar som Helsingborgs IF, Mjällby och Örgryte. Men skador satte käppar i hjulet för 32-åringens professionella karriär som avslutades för fem år sedan. 

Nu har han inlett en ny karriär – som dokusåpakändis. 

I den kommande Farmen-säsongen är Alexander Kacaniklics broder en av deltagarna. 

Det var dessutom Hammarbystjärnan som kom med idén att Robin skulle söka till den nya säsongen av TV4:s program. 

– Det är det sjuka. Jag har alltid tänkt att det skulle vara kul att göra någonting, för jag är väldigt impulsiv och spontan. När vi åkte hem från Skåne efter påskhelgen satt vi i bilen och han (Alexander) kom med idén om jag skulle söka. Så Nikolina (Alexanders flickvän) gjorde en ansökan till mig som vi skickade i väg. På den vägen är det. 

”Otrolig upplevelse”

Och efter intervjuer och olika castings stod det klart. Robin Kacaniklic blir en del av den nya säsongen av Farmen. 

– De tyckte att man var en skön prick. 

Programmet spelades in i somras, men börjar inte sändas förrän i helgen. 

– Det var en bergochdalbana. Det var en otrolig upplevelse. Man fick mycket med sig. Men det är så långt ifrån min hemmaplan som det bara går. Jag fick inte ens hjälpa pappa att snickra när man var liten för man var helt värdelös. Så jag visste att snickra, hålla på med djur och växter kommer bli mitt livs utmaning. Men jag gick in med inställningen att vinna och ha så kul som möjligt. 

Enligt Robin kommer hans bror sitta nervös i tv-soffan när programmet har premiär. 

Kan fortsätta dokusåpa-karriären

– Han kanske är den som är mest nervös, tillsammans med mamma. Jag hoppas inte att jag har gjort bort mig för mycket, säger han och skrattar. 

Är du orolig? 

– Ja, det är man ju alltid. Man vet aldrig var de har fångat och hur de har klippt. De kan göra vad de vill med det materialet de har fått känns det som. 

Nu funderar Robin Kacaniklic på att fortsätta dokusåpa-karriären. 

– Jag fick lite mersmak. Det var ju väldigt roligt. Jag hade inga problem med konceptet och så vidare. Man är ju inte helt ovan med kameror och intervjuer efter fotbollskarriären. Vi ska aldrig säga aldrig. 

Då ser vi dig i Paradise Hotel i framtiden? 

– Haha, den håller vi öppen. Men jag är nog för gammal för det. Nej, det jag vet inte. Det känns som det finns en för negativ laddning på de programmen om jag ska vara ärlig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.