Foto: Peter Dejong / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Peter Dejong / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Peter Dejong / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/METELMANN IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/METELMANN IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/METELMANN IMAGO SPORTFOTODIENST

Ajax fina gest: Döper om arenan efter Cruyff

Publicerad

Drygt ett år har gått sedan Johan Cruyff dog.

I dag skulle fotbollsikonen ha fyllt 70 år.

Då meddelar hans gamla klubb Ajax att man kommer att döpa om sin stadion till "Johan Cruyff Arena".

Johan Cruyff avled i mars förra året efter en tids sjukdom.

Den förre fotbollsspelaren, som uppnådde ikonstatus i såväl Ajax som i Barcelona, blev 68 år gammal.

I dag skulle han ha fyllt 70.

Då går hans moderklubb Ajax ut med nyheten att man bestämt sig för att byta namn på sin hemmaarena för att hylla den förre bollkonstnären. Amsterdam arena blir Johan Cruyff Arena.

“Vi har kommit överens med arenaägaren och kommunen om att detta är det bästa sättet att hedra Johan Cruyffs minne och vi hoppas att det nya namnet blir en inspiration för spelare från hela världen”, skriver klubben i ett officiellt uttalande.

Barcelona döpte om sin arena

Under sin första sejour i Ajax vann han sex ligatitlar med huvudstadsklubben och tre europeiska cuptitlar.

Sen gick flyttlasset till Barcelona, där han också firade enorma framgångar. Den spanska jätteklubben meddelade i mars, på årsdagen för Cruyffs tragiska dödsfall, att man döper ein reservstadion till Estadi John Cruyff.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag