Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s plan för att ta sig vidare i Europa

Rikard Norling Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
AIK jublar under hemmamötet med FC Sheriff Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Förutsättningarna för AIK är glasklara: 

Tre mål mot Celtic krävs för att säkra en plats i Europa League.

Enligt Rikard Norling måste man tackla matchen på rätt sätt.

– Vi får inte vara naiva, säger han.

AIK är en match från att ta sig till gruppspel i Europa League. Men för att ta sig dit krävs det att laget gör tre mål på Celtic, som vann den första matchen med 2-0.

Efter AIK:s förlust i Glasgow signalerade Rikard Norling att man kommer attackera Celtic på hemmaplan med allt vad man har. 

”Vi får inte vara naiva.

En vecka senare står han fast vid samma inställning.

– Vi är redo att gå för det, säger Norling när SportExpressen frågar hur framåtlutade AIK vågar vara i det offensiva spelet utan att riskera något defensivt.

Norling fortsätter:

– Vi får inte vara naiva eftersom att vi möter ett starkt lag både individuellt men också som helhet. Vi måste vara smarta. Första målet är viktigt, men jag vill inte svara för konkret på frågan.

Norling om offensiven: ”Vi har ett par idéer”

Kan ni göra något bättre till den här matchen jämfört med första mötet?

– Vi har analyserat matchen på Celtic Park noga. Vi har ett par idéer på hur vi ska attackera Celtic på vår hemmaplan. Vi måste gå för ett resultat.

Henok Goitom menar att det var viktigt för AIK att få vinna mot Östersund innan returmötet mot Celtic.

– Det handlar inte bara om matcherna mot Celtic och Djurgården. Vi fick vinna mot Östersund, hade vi inte vunnit den matchen så skulle det nog vara problematiskt att gå in i den här veckan. Det står mycket på spel mot Celtic och Djurgården. Men just nu fokuserar vi på Celtic och sedan tar vi derbyt.

AIK har sålt drygt 27 301 biljetter i skrivande stund till matchen mot Celtic. Rikard Norling hoppas att publikens stöd kan ge laget energi.

– Det är viktigt att vi spelar på hemmaplan, det går inte att komma ifrån. Vi ser det som en fördel, men hur stor fördel det är kommer visa sig efter matchen när vi har ett resultat. Men vi har definitivt ett stort stöd, säger han.