Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Bra – men vi måste gå för vinst på hemmaplan”

Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN
Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN

AIK har ett drömläge att ta sig vidare i Europa League-kvalet. Man slog FC Sheriff Tiraspol på bortaplan med 2-1 efter att moldaverna stått för ett snöpligt självmål.

– Det är ett bra resultat, men vi måste gå för vinst på hemmaplan, säger Oscar Linnér efter segern. 

AIK fick en drömstart på Europa League-kvalet borta mot FC Sheriff Tiraspol. 

Efter bara 12 minuter spelat tog man ledningen i Moldavien via ett snöpligt självmål av Sheriffs försvarare Andrej Lukic. Sebastian Larsson passade in bollen mot Kolbeinn Sigthorsson, Lukic fick en fot emellan och bollen kunde styras in i eget mål.

Och det skulle bli ännu bättre för AIK. 

Bara ett par minuter senare kunde Sigthorsson utöka ledningen. Anton Salétros slog ett fint inlägg som islänningen nådde högst på och han placerade läckert in 2-0. Två väldigt viktiga bortamål i kampen om avancemanget.

FC Sheriff Tiraspol reducerade på straff

Efter cirka 55 minuter spelat tilldelades hemmalaget FC Sheriff en straff. Panajotis Dimitriadis kom fel och stämplade en spelare i hemmalaget och fick gult kort i samband med situationen. 

Straffen satte lagkaptenen Yuri Kendysh dit efter att Oscar Linnér varit nära att ta den. Hemmalaget gjorde en bättre andra halvlek och hade sina lägen att kvittera. Men Oscar Linnér stod för att par till bra räddningar. 

Oscar Linnér nöjd med segern

AIK kunde hålla undan och vinna matchen med 2-1 och har ett drömläge inför returen på hemmaplan. Oscar Linnér menar att AIK:s start på matchen var nyckeln till segern.

– Otroligt stark start på matchen vilket är nytt för oss sett till de två tidigare omgångarna när vi släppt in mål i starten. Nu gör vi två tidiga mål i stället och det är det som gör att vi tar med oss ett ganska bra resultat hem. I övrigt tycker jag att vi har vissa svackor i matchen som vi måste se hur vi kan undvika i kommande matcher. Större delen av andra halvlek var svag från oss, säger målvakten till SportExpressen.

Hur ser du på att ha med dig 2-1 till returen?

– Ett bra resultat på förhand. Vi måste gå för vinst i returen också, vi kan inte spela för oavgjort bara för att vi vann här. Ett oavgjort resultat i nästa match ska vara som en livlina som hjälper oss vidare om vi har en dålig dag i övrigt.

Linnér fortsätter:

– Vi har en stark tro på att vi ska kunna avancera från denna kvalomgång. Men vi måste vara otroligt ödmjuka och noggranna i såväl förberedelser inför returen men också matchen igenom på hemmaplan, säger han.

Norling: ”Det påverkade Sheriff”

Rikard Norling om 2-1-segern mot Sheriff:

– Vi fick två tidiga mål. Jag tycker att det påverkade Sheriff. Men i den andra halvleken visade de sin kvalitet och där kunde man verkligen se att det är ett bra lag. Det här är den första matchen av två, vi har ett bra resultat nu. Vi vet att vi är starka på hemmaplan och har supportrarna bakom oss. Vi ska göra allt vi kan för att gå vidare. Sheriff är starka på bortaplan och vi måste fortsätta vara fokuserade för att gå vidare.

Nabil Bahoui gjorde även sina första minuter i AIK sedan han kom tillbaka till klubben när han hoppade in med cirka kvarten kvar.

Även Malmö FF har ett utomordentligt läge att ta sig vidare efter att de krossat Zrinjski Mostar med 3-0 på hemmaplan.