Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK-beskedet: ”Har vissa frågetecken”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

AIK tar emot FC Sheriff i Europa League-kvalet på torsdagen. 

Då riskerar de att få klara sig utan två av sina anfallare. 

– Vi har vissa frågetecken, säger Rikard Norling på onsdagen.

AIK spelar returmöte mot FC Sheriff i Europa League-kvalet på torsdagskvällen. Inför mötet är det ett antal spelare som är osäkra till spel, berättar tränare Rikard Norling på onsdagens presskonferens. 

– Vi har vissa frågetecken som vi ska räta ut i dag på träningen, säger han. 

– Det rör framför allt de som inte var med i matchtruppen sist, och vi har även anledning att se över Kolbeinn som klev av efter en timmes spel i senaste matchen. I övrigt hoppas jag att de spelarna som var tillgängliga sist var det igen i morgon. 

De spelarna som inte var med senast är Chinedu Obasi och Daniel Granli. Norling bekräftar att Obasi inte kommer att finnas med i matchtruppen mot FC Sheriff heller.

– Obasi är inte tillgänglig, de andra hoppas jag ska vara tillgängliga, säger han. 

Däremot kommer Nabil Bahoui, som hoppade in och gjorde två mål mot AFC Eskilstuna i helgen att finnas med i matchtruppen.

– Nabil är en i många stycken fantastisk fotbollsspelare, det visade han med inhoppet senast. Men han är också i ett läge där han är i behov av att sätta säkerhet i kroppen så att han kan prestera och spela ett par tre matcher i veckan, säger Norling.

Bahoui: ”Ledarstaben har koll”

Bahoui själv om sin form: 

– Jag mår bra. Det är lite som Rickard sa, man får försöka vara lite smart och inte köra hundra procent direkt. Ledarstaben har koll på det, så det är bara att följa instruktioner. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger

 

AIK vann borta i Moldavien med 2-1 och har ett annat utgångsläge än vad de hittills haft i Europaspelet på hemmaplan. 

– Vi är i en process där vi behöver lära oss att ara med cyniska än vad vi har visat upp hittills. Nu är det ett nytt scenario där vi inte har ett underläge som ska vändas.

– Vi är väldigt hemtama och vet om att vi är bra här, det kanske är det viktigaste att komma ihåg, det är kanske vår starkaste konkurrensfördel. 

Vid avancemang mot FC Sheriff blev det under tisdagen klart att det är Celtic som står för motståndet i playoff. 

– Man vill ju tänka på det, men vi har en match i morgon som vi måste fokusera på. Vi tar en sak i taget och försöker göra vårt jobb i morgon, det blir en tuff match trots att vi har ett bra resultat med oss. 

 

LÄS MER: AFC Eskilstunas massvärvning - tog in kvartett på deadline day