Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agent stängs av – försökte tjäna pengar på underårig

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

En svensk agent försökte tjäna pengar på en underårig spelare i allsvenskan.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd har valt att stänga av agenten, skriver Fotbollskanalen.

Förra året skrev agenten två otillåtna avtal med en allsvensk klubb gällande två spelare. Avtalen skulle ge agenten rätt till en viss del av övergångssumman om klubben sålde spelarna, skriver Fotbollskanalen som tagit del av disciplinnämndens beslut.

En typ av klausul som strider mot förbundets regelverk.

Dessutom var en av spelarna under 18 år. Och det är förbjudet för både spelare, förening och förmedlare att ingå avtal om betalning till en agent i anledning av agentuppdrag som avser en underårig spelare.

– Det har blivit ett jättestort missförstånd och jag hoppas att det löser sig, säger agenten i fråga till Fotbollskanalen.

Avstängningen, som innebär att agenten inte får arbeta som agent i Sverige, gäller mellan den 24 september i år och 23 september nästa år, skriver sajten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.