Foto: STRINGER / AFPFoto: STRINGER / AFP
 Foto: STRINGER / AFP
Foto: IMAGO/ALEKSANDAR DJOROVIC / IMAGO/ALEKSANDAR DJOROVIC IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO/ALEKSANDAR DJOROVIC / IMAGO/ALEKSANDAR DJOROVIC IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO/ALEKSANDAR DJOROVIC / IMAGO/ALEKSANDAR DJOROVIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Här stormar ägaren planen – beväpnad

Publicerad

PAOK fick ett mål bortdömt hemma mot AEK Athen.

Då stormade PAOK:s ägare planen – med ett pistolliknande föremål.

Matchen har nu blivit inställd.

Det var i den 90:e minuten av toppmötet mellan PAOK och AEK Aten skandalscenerna utbröt. 

Fernando Varela nickade in bollen för PAOK, målet godkändes och hela arenan firade målet som på allvar skulle ta klubben från Thessaloniki in i kampen om ligatiteln. 

Målet följdes av protester från AEK-spelarna, och efter diskussion med de assisterande domarna valde domaren att döma bort målet.

Då bröt kaoset ut. 

Tillsammans med sina livvakter tog sig PAOK-ägaren Ivan Savvidis in planen för att göra sin röst hörd.

Enligt SDNA gick han till attack mot en AEK-spelare. Enligt Sport-FM var Savvidis även ett vapen, vilket även bilder från matchen visar. På grund av det rådande kaoset tvingades domarna och spelarna lämna planen. 

Jätteskandal i grekiska ligan

Efter en diskussion på två timmar mellan domarna och de båda lagen. Agonasport rapporterar att AEK Atens spelare vägrade att spela klart matchen, med motiveringen att man inte kunde tänka sig att spela matchen med vapen i omgivningen. Domarna tilldömde PAOK segern med 1-0. 

Agonasport rapporterar även om hot från PAOK:s sportchef och ägare mot domarna. 

– Du är färdig, ska han skrikit mot domaren.

– Du är död, rapporteras PAOK-ägaren Savvidis ha skrikit till domaren. 

Svenske ytterbacken Niklas Hult spelade från start för AEK. I klubben spelar även tidigare Örebromittfältaren Astrit Ajdarevic, men han saknades i truppen till mötet med PAOK. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag