Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adrian, 20, död i akut infektion

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kongsvinger-spelaren Adrian Lillebekk Ovlien 20, gick bort under fredagen efter en akut infektion.
Foto: kil.no
Lillebekk Ovlien i en P18-landskamp mot Sverige 2015.
Foto: / BILDBYRN

Norsk fotboll har sorg.

Kongsvinger-spelaren Adrian Lillebekk Ovlien 20, gick bort under fredagen efter en akut infektion.

– Alla är i totalt chock över det här, säger lagläkaren Åge Henning Andersen till norska TV2

Nyheten kom som en chock för norsk fotboll under fredagen.

Försvarstalangen Adrian Lillebekk Ovlien, som spelar i andradivisionslaget Kongsvinger, har gått bort efter en akut infektion.

"Adrian Lillebekk Ovlien gick bort på Ullevål sjukhus tidigt i dag. Han dog efter en akut infektion. Våra tankar går till familjen och hans närmaste", låter klubben meddela i en kort pressmeddelande.

"Väldigt jobbigt för alla oss"

20-åringen sågs som stor talang i norsk fotboll och har gjort ett fyrtiotal landskamper i olika U-landslag. Han har gjort ett hundratal matcher i Kongsvinger-tröjan och spelade hela cupfinalen mot Rosenborg år 2016 då laget förlorade med 4-0.

– Jag kan inte säga något annat än att det var en akut infektion som gick i blodomloppet, säger lagläkaren Åge Henning Andersen till norska TV2.

– Det här är självklart väldigt jobbigt för alla oss. Oavsett hur man vrider och vänder på det, så är det tragiskt att en 20-åring går bort på det här sättet, fortsätter han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.