Cirka 400 supportrar var på plats på AIK:s träning Foto: Daniel KristofferssonCirka 400 supportrar var på plats på AIK:s träning Foto: Daniel Kristoffersson
Cirka 400 supportrar var på plats på AIK:s träning Foto: Daniel Kristoffersson
Foto: FREDRIK SANDBERG/TTFoto: FREDRIK SANDBERG/TT
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Hundratals AIK-supportrar hyllade laget på träningen

Publicerad

Under lördagen tränade AIK på Karlberg inför derbyt mot Djurgården. 

Efter den inställda matchen mot IFK Göteborg slöt omkring 400 AIK-supportrar upp på Karlberg och hyllade spelartruppen. 

 

Det var var under torsdag förmiddag som chockbeskedet slog ner.

Svenska fotbollförbundet gick ut med  ett pressmeddelande där de skrev att matchen mellan IFK Göteborg och AIK ställdes in på grund av misstänkt matchfixning.

Oklart när matchen spelas

Senare kunde SportExpressen avslöja att det är en före detta allsvensk spelare som misstänks ligga bakom mutförsöket. 

Det är fortfarande oklart när matchen mellan IFK Göteborg och AIK ska spelas - men beslut om nytt datum väntas tas på tisdag i nästa vecka. 

Under lördagen tränade AIK på Karlberg inför måndagens derby mot Djurgården. 

Hyllade laget

Omkring 400 AIK-supportrar hade samlats för att hylla laget. 

AIK:s spelare och ledare kom i samlad trupp till träningen och hyllades med applåder av AIK-fansen. 

På plats på träningen fanns förutom sportchefen Björn Wesström även AIK:s ordförande Per Bystedt och flera andra representanter för klubben. 

Derbyt mot Djurgården spelas på Tele2 arena på måndag och värt att notera där är att Daniel Sundgren och Oscar Linnér, som skulle varit avstängda mot IFK Göteborg, nu i stället missar matchen mot Djurgården. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag