Manchester United. Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESManchester United. Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Manchester United. Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: Matt West/Bpi/Rex/Shutterstock / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

30 United-fans döda i Nigeria efter olycka

Publicerad

En tragedi utspelade sig mitt under Manchester Uniteds match mot Anderlecht på torsdagskvällen.

I staden Calabar i Nigeria satt ett stort gäng med Unitedsupportrar och följde matchen när olyckan var framme.

En strömförande ledning föll ner på dem och enligt Daily Mirror omkom 30 personer.

Under torsdagskvällen utspelade det sig en rafflande omgång av Europa League. Flera matcher gick till övertid, däribland Manchester Uniteds match mot Anderlecht.

Zlatan Ibrahimovic kunde inte medverka under övertiden sedan han skadat sitt knä i slutsekunderna av ordinarie tid och nu befarar Unitedfansen att svensken kan ha skadat sitt korsband.

Utan Zlatan på planen så tog Marcus Rashford sitt ansvar som anfallare och slog in avgörande 2-1-målet.

30 personer omkom i olyckan

Samtidigt som matchen spelades så föll ett stort antal Unitedsupportrar i den nigerianska staden Calabar offer för en tragisk olycka.

Då de satt och följde matchen så såg de plötsligt hur det smällde från en transformator i närheten varpå en strömförande ledning föll ner mot folkmassan.

Enligt Daily Mirror så omkom 30 personer i olyckan. 28 personer dog direkt på platsen och ytterligare två avled senare på sjukhus.

Ytterligare 50 personer skadades i olyckan.

United sorg efter dödsfallen

Ett vittne på platsen berättar hur han såg transformatorn smälla och hur han flydde från huset där de tittade på matchen.

Alla andra försökte fly ut genom samma dörr vilket enligt honom ledde till att de packades ihop och inte kunde ta sig ut.

Myndigheterna i Nigeria har uttryckt sin sorg över den tragiska olyckan, precis som United.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag