Foto: Unknown / unknown
 Foto: Unknown / unknown

27-årige lagkaptenen hittad död i sin säng

Publicerad

Han spelade match i lördags.

Dagen efter hittades 27-årige fotbollsstjärnan Ryan McBride död i sängen, skriver irländska Independent.

"Fruktansvärda nyheter. Alla tankar till Ryans familj och vänner", skriver legendariske anfallaren John Hartson på Twitter.

Det chockartade dödsfallet skakar Irland - och även stora delar av de brittiska öarna.

Ryan McBride var lagkapten i topplaget Derry City.

Han ledde den irländska ligatvåan till en klar 4-0 seger mot Drogheda United i lördags.

Spelade med influensa

Dagen därpå avled McBride. Enligt Independent klagade 27-åringen över att han inte mådde bra och gick för att vila. En stund senare hittades han död i sängen av en familjemedlem.

Anledningen till dödsfall är oklart.

Derry City-tränaren Kenny Shields hyllade Ryan McBride för hans insats förra måndagen då han spelade hela matchen, trots att han hade influensa. Det är i nuläget oklart om det har någon koppling till McBrides död.

 

LÄS MER: Fotbollstalangen död - blev uppäten av krokodil

 

Ryan McBride var oerhört omtyckt i Derry City, som han spelat för hela karriären. Han har spelat varenda minut hittills den här säsongen.

Klubben har nu valt att ställa in tisdagens match mot Limerick i den irländska ligan.

Under söndagen samlades mängder av fans utanför McBrides hus för att hedra sin lagkapten, skriver Daily Mail.

"Fruktansvärda nyheter"

Samtidigt strömmar kondoleanserna in från fotbollsfolk på de brittiska öarna.

"Vi är chockade att höra att vår medlem, Derry Citys kapten Ryan McBride, har gått bort", skriver PFA, det irländska spelarfacket.

"Jag kan inte tro att det är sant", säger Steven Beattie, mittfältare hos ligarivalen Cork City.

"Fruktansvärda nyheter att höra att Derry City-spelaren Ryan McBride har gått bort. Mina tankar till Ryans familj och nära vänner", skriver John Hartson, tidigare stjärnanfallare i bland annat Celtic, på Twitter.

 

LÄS MER: Idrottsstjärnorna som dog för tidigt

 

Robbie Fowler, ikon i Liverpool mellan 1992 och 2001:

"Mina tankar och kondoleanser till hela familjen och alla Ryan McBrides vänner. RIP", skriver han på Twitter.

Det här är den andra tragiska dödsfall som drabbar Derry City på kort tid. I fjol gick anfallaren Mark Farren bort i cancer. Han blev 33 år gammal.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag