15. Therese Sjögran

Publicerad
Uppdaterad
26 år, yttermittfältare, Malmö, 63 A-landskamper, 4 mål.
En hårding som kan vara småful. Har god teknik och ett bra skott. Hon minns med glädje när hon gick upp i allsvenskan med Wä IF och är noga med att benskydden sitter lika högt. I dag jobbar hon som ekonomiassistent. På fritiden gillar hon att umgås med kompisarna och gå på bio. Therese var bolltokig som liten, säger pappa Christer. När hon var sex år började hon spela med killarna eftersom det inte fanns nåt flicklag i Harlösa. Det har gett henne styrka, menar pappa Christer. "Den stora teknikern. När hon är som bäst så är hon en riktig lirare. Rolig att se på. Bäst när hon utnyttjas i djupled." Marika Domanski Lyfors omdöme inför VM

USA-SVERIGE 3-1 (2-0)

Kom inte alls till i offensiven och hade det mycket kämpigt i defensiven. Framstår alltmer som en gåta i landslaget. (Ut 45)

SVERIGE-NIGERIA 3-0 (0-0)

In i 72 minuten - spelade för kort tid för att betygsättas.

BRASILIEN-SVERIGE 1-2 (0-1)

In i 72 minuten - spelade för kort tid för att betygsättas.

SVERIGE-KANADA 2-1 (0-0)

In i 69 minuten - spelade för kort tid för att betygsättas.

TYSKLAND-SVERIGE 2-1 (0-1)

efter förlängning Var riktigt pigg och löpvillig när hon kom in. Med i en riktigt het chans och - kanske skulle Therese ha kommit in ännu tidigare. (in 53)

VM-BETYG:

1,50

En av landets mest talangfulla spelare som sällan eller aldrig lyckas i landslaget. Den dan hon vågar ta fram all sin förmåga är hon en världsspelare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag