15-åringens namn väcker reaktioner

Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic är unik.

Men inte helt.

En ny Ibrahimovic, förnamn Arijon, skapar rubriker i den tyska ungdomsfotbollen och nu tas han med till Bayern Münchens försäsongsläger.

”Det finns bara en Zlatan” har Zlatan Ibrahimovic sagt.

Men det finns flera Ibrahimovic. 

15-årige Arijon Ibrahimovic gör succé i FC Bayern Münchens ungdomslag och drar åt sig rubriker i den tyska ungdomsfotbollen. 

Inte släktingar

15-åringen är född i tyska Nürnberg och flyttade som tolvåring till Bayern Münchens ungdomslag. Trots att han delar efternamn med den svenske storstjärnan, är de inte släkt. 

Men de har något gemensamt: Målgörandet.

Arijon Ibrahimovic, som spelar som offensiv mittfältare, har gjort väldigt bra ifrån sig i Bayern Münchens ungdomslag och belönades med en plats i Tysklands konkurrenskraftiga U16-landslag.

Den unge talangen har under hela sin barndom blivit jämförd med hans svenske motsvarighet och har även uttalat sig om det.

– Jag spelar också i en anfallsroll och gör en del mål. Men han (Zlatan Ibrahimovic) är lite bättre än mig, säger Arijon Ibrahimovic, enligt Sport1.

Den nye Bayern München-tränaren, Julian Nagelsmann, är så imponerad av Arijon Ibrahimovic att han har tagit med honom till klubbens träningsläger under sommaren för att testa honom i A-laget.
https://twitter.com/TheSecretScout_/status/1417506861209763845?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.