Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åringens namn väcker reaktioner

Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTER SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic är unik.

Men inte helt.

En ny Ibrahimovic, förnamn Arijon, skapar rubriker i den tyska ungdomsfotbollen och nu tas han med till Bayern Münchens försäsongsläger.

”Det finns bara en Zlatan” har Zlatan Ibrahimovic sagt.

Men det finns flera Ibrahimovic. 

15-årige Arijon Ibrahimovic gör succé i FC Bayern Münchens ungdomslag och drar åt sig rubriker i den tyska ungdomsfotbollen. 

Inte släktingar

15-åringen är född i tyska Nürnberg och flyttade som tolvåring till Bayern Münchens ungdomslag. Trots att han delar efternamn med den svenske storstjärnan, är de inte släkt. 

Men de har något gemensamt: Målgörandet.

Arijon Ibrahimovic, som spelar som offensiv mittfältare, har gjort väldigt bra ifrån sig i Bayern Münchens ungdomslag och belönades med en plats i Tysklands konkurrenskraftiga U16-landslag.

Den unge talangen har under hela sin barndom blivit jämförd med hans svenske motsvarighet och har även uttalat sig om det.

– Jag spelar också i en anfallsroll och gör en del mål. Men han (Zlatan Ibrahimovic) är lite bättre än mig, säger Arijon Ibrahimovic, enligt Sport1.

Den nye Bayern München-tränaren, Julian Nagelsmann, är så imponerad av Arijon Ibrahimovic att han har tagit med honom till klubbens träningsläger under sommaren för att testa honom i A-laget.
https://twitter.com/TheSecretScout_/status/1417506861209763845?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.