Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-årige talangen hittad död i vattnet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kairan ”Max” Wang
Foto: ADO Den Haag/Twitter

Den nederländska klubben ADO Den Haag har sorg. 

Haags 15-årige talang Max Wang är död efter en drunkningsolycka. 

– Vi chockerades av beskedet, säger sportchefen Mohammed Hamdi. 

Tidningen Bild skriver att olyckan ska ha inträffat för två veckor sedan, men att klubben väljer att berätta om händelsen först nu. Wang och två vänner ska ha fått problem med strömmarna i vattnet vid naturreservatet De Zandmotor, utanför staden Monster i Nederländerna. 

Fotbollstalangens två vänner lyckades få hjälp av andra strandbesökare, men Wang försvann i vattnet och hittades död två dagar senare. 

– Vi fylldes av både tvivel och maktlöshet, när vi chockerades av det dramatiska beskedet om Max. Han var verkligen på topp, både på och utanför planen. Det är fruktansvärt, begripligt och alla har tagit det väldigt hårt. Våra tankar är med Max familj, vänner och lagkamrater. Självklart kommer ADO Den Haag göra allt i vår makt för att ge dem rätt stöd, säger sportchefen Mohammed Hamdi till klubbens hemsida

Kairan ”Max” Wang flyttade till Nederländerna med sin familj för drygt fem år sedan, och har tillhört ADO Den Haags akademi i tre år. Wang har representerat U16-laget i Haag, som spelar i högstadivisionen Eredivisie. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.