Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zlatan slog nytt ligarekord i natt

Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic och hans Los Angeles Galaxy rådde inte på DC United på bortaplan i den amerikanska fotbollsligan MLS.

Men det var inte på grund av brist på chanser.

– Vi var det överlägset bästa laget. Men de vann, så grattis till dem, säger ”Ibra”.

Hela 14 gånger sköt eller nickade Ibrahimovic, som var tillbaka efter avstängning, mot mål – utan att få en enda boll i nät. Det var fler gånger än vad någon spelare tidigare gjort under en MLS-match.

Men egentligen var det bara ett av skotten som var riktigt farligt. I matchminut 71 tog Zlatan ett inlägg på volley och sköt rakt på mål, men DC-målvakten Bill Hamid räddade.

Wayne Rooney missade på grund av sjukdom

Zlatans 14 chanser räckte inte till och Galaxy förlorade med 2–1. Målen gjordes av DC Uniteds Paul Arriola och Lucas Rodríguez, samt Galaxys Favio Álvarez.

– Vi hade otur med resultatet. Vi hade ganska bra lägen och mycket boll. Vi kontrollerade matchen, men de gjorde målen. Det var skillnaden. Vi var inte tillräckligt effektiva, säger Zlatan Ibrahimovic när han mötte media efter matchen. 

Foto: LA Galaxy

DC United-tränaren Ben Olsen var desto nöjdare.

– Vi gjorde en utmärkt prestation. Laginsatsen var lika bra som den varit hela säsongen. Ibland är det tillräckligt och det var det i dag, säger han till Washington Post. 

Inför matchen snackades det en del om mötet mellan de tidigare Manchester United-kollegorna Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney – men det blev det ingenting av då Rooney stod över matchen på grund av sjukdom.

Los Angeles Galaxy är nu femma i MLS västra konferens. Den hårdsatsande klubben är bara tre poäng från att missa slutspelet för andra året i rad sedan Zlatan Ibrahimovic anslöt.

Svensken står kvar på 16 gjorda mål och är därmed trea i skytteligan.

 

LÄS MER: ”Övergången till Galaxy är bevis på felet med ligan” 

LÄS MER: Jättehatet mot Neymar - när Mbappé showade 

https://twitter.com/LAGalaxy/status/1160723931562749957?s=20