Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svenska landslaget måste följa med mig”

Zlatan Ibrahimovic gästar Jimmy KimmelFoto: ABC
Helena Seger och Zlatan IbrahimovicFoto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYR?N

Zlatan Ibrahimovic förlorade ett vad till David Beckham. 

Nu vill han att det svenska landslaget ska vara med och gottgöra engelsmannen.

– Jag tar med mig dem, säger han i ”Jimmy Kimmel Live”.

För två veckor sedan, under ett supporterevent för hans lag Los Angeles Galaxy, stod Zlatan Ibrahimovic för ett uttalande som spreds över hela världen. Det hela handlade om hur det gick till när familjen Ibrahimovic skaffade ett hus i Los Angeles. 

– Jag sa till min fru: ”Köp ett möblerat hus”. Hon sa: ”Det fanns inget”. Då sa jag: ”Okej, men då går du och köper allt på Ikea”. Då sa mäklaren: ”Men rika människor går inte till Ikea”. Då svarade jag: ”Nä, men intelligenta människor gör det”. 

När Zlatan natten till fredagen, svensk tid, gästade talkshowen ”Jimmy Kimmel Live” kunde inte programledaren, med samma namn som showen, låta bli att leda in samtalet på succérepliken. 

 

Zlatan Ibrahimovic i Jimmy Kimmel

Kimmel fick då bland annat reda på anledningen till att den svenske fotbollsstjärnan ville ha ett möblerat hus. 

– Jag sa till min fru att skaffa ett hus med möbler, för jag följer inte med dig och skaffar möbler, säger 37-åringen i programmet. 

Ibrahimovics uppenbara ointresse för möbelshopping fick Kimmels publik att brista ut i ett stort skratt. 

Under VM i Ryssland slog Ibrahimovic vad med den engelske fotbollsikonen David Beckham, som även han spelat i Los Angeles Galaxy. Vadet gällde Sveriges möte med England i kvartsfinalen – en match som Sverige förlorade. 

Det svenska landslaget förlorade mot EnglandFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Zlatan om vadet med Beckham

Nu måste Zlatan, enligt överenskommelsen med Beckham, se en match på Wembley i den engelska landslagströjan, samtidigt som han äter ”fish and chips”. 

Anfallsstjärnan berättar för Jimmy Kimmel att han kommer att leva upp till sitt löfte när han får tid, och att han kommer försöka involvera spelarna i det svenska landslaget. 

– Det svenska laget måste följa med mig, jag tar med mig dem. 

Natten till söndagen spelar LA Galaxy sin premiärmatch i MLS mot Chicago Fire. Inför den här säsongen har Zlatan Ibrahimovic blivit lagkapten. 

– Det är en ära för mig att vara kapten, säger han.