Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det vidrigaste som jag har varit med om”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Andres BrännströmFoto: C More
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Tommy Thelin hyllades i sin sista match. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. Brage-spelarna gick från tung besvikelse till glädje på bara några sekunder. 

Laget såg ut att ha missat kvalplats till allsvenskan – men när BP kvitterade mot J-Södra i 96:e (!) minuten stod det klart att Brage får kvala mot Kalmar.

– Jag tänkte att det var över, säger Jonathan Morsay till DT.

Det var upplagt för en riktig rysare i superettans sista omgång. Tre lag slogs om sista direktplatsen till allsvenskan, samtidigt som även tredjeplatsen som innebar kval låg öppen. 

I och med Varbergs kryss hemma mot Mjällby och den säkrade andraplatsen innebar det att racet om kvalplats stod mellan J-Södra och Brage. J-Södra fick en riktig mardrömsstart då BP tog en tidig ledning, samtidigt som Brage gick ifrån till en 2-0-ledning hemma mot Västerås. 

J-Södra skulle dock både gå ikapp och om. Först fixade Hamidovic kvitteringen innan nyinbytte Daryl Smylie knoppade in 2-1 med pannan.

J-Södras ledning såg ut att stå sig matchen ut – men i matchens 96:e minut kvitterade Oskar Fallenius. Ett mål som innebar att J-Södra halkade ner till fjärdeplats. Istället får Brage nu kvala mot Kalmar. Stor hjälte för Brage blev Christian Kouakou som gjorde det avgörande segermålet mot Västerås.

Mittfältaren Jonathan Morsay fick rött kort i matchen, och följde dramat från läktaren. 

– Jag kollade på mobilen och följde de andra matcherna också samtidigt. Så det var inte roligt och sedan så tog jag bort mobilen för jag tänkte att det var över och mådde verkligen inte bra, säger Morsay till DT.

Sedan vände allt.

– Jag ser... eller jag hör bara ett jubel från publiken och då har BP gjort mål i sista minuten och jag bara tackar Gud. 

Första kvalmatchen spelas i Borlänge på onsdag.

Andreas Brännström: ”De mår dåligt nu”

J-Södras tränare Andreas Brännström var bedrövad efteråt.

– Du kan se på spelarna där ute, de mår ganska dåligt just nu. Det här var kanske det vidrigaste jag varit med om, säger han i C More.

Brännström utvecklar för Expressen:

– Det känns ganska kontrollerat och vi är nere vid deras hörnflagga. Jag väntar bara på att han ska blåsa av egentligen. Det där målet kommer överraskande, det är jäkligt hårt att släppa in. Går man in i omklädningsrummet nu är det tårar. Vi jobbar en hel säsong och det avgörs med sekunder kvar, det är jävligt hårt. 

Kunde du gjort någonting annorlunda?

– Ja, självklart med facit i hand. Men samtidigt dyker målet lite upp från ingenting. 

Hur bra koll hade ni på Brages match och att de bland annat fått ett rött kort?

– Väldigt bra. Just därför drog vi också lite grann i bromsen i slutet. 

För J-Södras Tommy Thelin, kanske klubbens största genom tiderna, var detta karriärens sista match. En mycket tyngre avslutning än så här kunde han knappast ha fått. 

– Just nu är det mest besvikelse. Det känns riktigt tungt och jag hade önskat mig något helt annat givetvis, vi hade velat ta klivet upp. Nu får man försöka smälta detta och sedan försöka komma ihåg alla fina minnen man har i stället. Hyllningarna i dag kommer jag ta med mig resten av livet, säger Thelin. 

Ja, hur kommer det bli att inte vara en del av det här laget längre?

– Man träffar de här killarna mer än man träffar sin egen familj. Vi har gått från pojkar till män och fått familjer och varit med om så många fina saker tillsammans. Det kommer kännas väldigt tomt. 

För Brages del väntar nu kval mot Kalmar. Första matchen spelas i Borlänge på onsdag. 

Höjdpunkter: Här blir Brage klara för kval

Får glädjebeskedet efter slutsignal