Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Fosshaugs två mål hjälpte inte i derbyt

Publicerad
Uppdaterad
Västerås SK vann derbyt mot Tillberga med 4-2 inför annandagens högsta publiksiffra, 5 666 åskådare.
- Skönt. Vi lyckades hantera pressen på bra sätt, sade Västerås tränare Andreas Westman.
När Tillberga tog emot Västerås hade elva spelare i hemmalaget tidigare haft VSK som klubbadress. Det var läge för att laddat möte. Och visst blev Tillbergas spelande tränare Pelle Fosshaug riktigt irriterad på domaren när VSK fick straff, som gav 1—0.
- Det blev en snällare match än jag förväntat. Vi hade sagt innan att det var viktigt att vi koncentrerade oss på vårt spel, det är så man vinner matcher, och samtidigt passade på att njuta av den härliga inramningen, sade VSK-tränaren Westman.
- Vi lyckades bra med det vi sagt innan. Vår koncentration var avgörande ihop med att vi lyckades sätta två viktiga hörnmål (2—1 och 4—2). Serien är så jämn att alla segrar är viktiga, fortsatte han.

Sandviken avgjorde i andra

Serieledande Sandviken hamnade i brygga hemma mot Broberg. Gästerna ledde 3—1 och var ett klockrent stolpskott från 4—1 i första halvlek. Sandviken vaknade till, kom upp till 4—4 i paus och satte sedan högsta fart i början av andra. Tre mål på knappa sju minuter avgjorde och Sandviken vann till slut med 9—6.
- Vi vann, då ska man kanske inte klaga. Men det känns ändå som att hela laget är inne i en liten svacka, fysiskt sett. Det känns som det finns lite mer att ta av, sade Sandvikens Misja Svesjnikov till SVT.

Brände flera straffar

Villa vände 1—2 till seger 4—3 borta mot Kungälv. David Karlsson satte Villas tre avslutande mål och visade att han konkurrerar om en plats i VM-laget.
Vetlanda besegrade Vänersborg 3—2. I andra halvlek brände Vetlanda en straff, Vänersborg två.

Derbyt ställdes in

Prestigemötet mellan Bollnäs och Edsbyn ställdes in på grund av snö.
- Det känns åt helvete. Men det kom två decimeter nysnö på förmiddagen och det var omöjligt att spela. Så här är det när man inte har en hall, sade Bollnäs sportchef Sören Persson.

Nytt speldatum är inte bestämt. Bollnäs vill spela den 4 januari, två dagar innan lagen möts i Edsbyn.
Även matchen Boltic:Sirius ställdes in då det upptäcktes stora sprickor i isen på Tingvalla.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag