Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En skandal – vi har ju en bild på bollen”

Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5

Sverige gjorde 3–1 mot Schweiz i VM-finalen i innebandy. 

Men målet dömdes bort efter videogranskning – trots att bollen var klart inne.

– Det är en skandal. Helt otroligt, säger Patrik Åman, expert i Kanal 5. 

Sverige hade ledningen med 2–1 när den underliga situationen skedde. Sofia Joelsson avlossade skottet och bollen studsade långsamt i stolpen och sedan över mållinjen. Emelie Wibron tryckte därefter bollen över mållinjen. Då var bollen solklart inne. 

Men målet dömdes bort efter en videogranskning. Då rasade Patrik Åman, expert i Kanal 5. 

”En skandal”

- Helt otroligt med tanke på bilderna vi kan se här. Här är ju bollen inne, vi har ju en bild. Helt otroligt. En skandal, säger Patrik Åman.

– Ett mycket märkligt beslut, säger experten Annsofie Sundholm.

Margrit Scheidegger gav Schweiz ledningen redan efter två minuter. Därefter tog Sverige över matchen och har ledningen i den andra perioden efter två mål av Moa Gustafsson. 

”Domarna vill synas”

Patrik Åman fortsatte därefter såga domarbeslutet i den andra periodpausen. 

– Många domaren tycker om att synas. Man vill vara så mycket i centrum som möjligt och tar därmed sådana här beslut, speciellt i sådana här stora matcher. 

Kanal 5-experten menar att domarna inte sett hela situationen – och därmed inte sett att bollen var inne. 

– De (domarna) har tappat det många gånger under den här matchen. Jag tycker det är ett jättefiasko. Jag kan inte tänka mig något värre för svensk del. 

Förbundskaptenen ansåg också att bollen var inne. 

Ny videogranskning

– Jag tänker att det är mål och att de inte kan ha sett bilderna. De pratade inte mycket mig – de sa bara att det var mål, säger Åsa Karlsson. 

I den tredje perioden skedde ytterligare en underlig situation. Anna Wijk sköt, men Schweiz målvakt stod för en jätteräddning. Men svenskan jublade och domaren dömde mål, trots att bollen inte var i närheten av att gå över mållinjen. 

– De måste ha gått på Wikjs jubel, men det är konstigt att det ska ta så här lång tid att döma bort ett mål som var långt ifrån inne, säger Kanal 5-kommentatorn Niklas Jarelind. 

Efter en videogranskning dömdes målet bort.

Sverige vann matchen med 3–2 efter ett avgörande i förlängningen. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.