Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre F1-föraren gör comeback i Sverige

Foto: Bryn Lennon

Efter en lång internationell racingkarriär gör före detta F1-föraren Björn Wirdheim comeback i Sverige.

Han kommer att tävla för Picko Troberg Racing i årets STCC-serie.

– Vi är här för att slåss om titeln, säger Wirdheim.

Björn Wirdheim från Växjö har en lysande karriär inom internationell racing. Han har under de senaste 15 åren hunnit köra bland annat Formel Ford, Formel 3000, Formula Nippon och Super GT Series i Japan, där han fortfarande är aktiv. Många segrar och flera mästerskapstitlar gav honom 2004 en plats i Jaguars F1-team som test- och tredjeförare. Nu har Picko Troberg Racing lyckats värva Wirdheim till STCC.

– Jag har sökt en väg tillbaka till europeisk racing under de senaste åren. Och jag vet att Picko Troberg har en historia av att driva professionella racingteam. Jag tror på upplägget, det är därför jag ger mig in i det här, säger Björn Wirdheim.

"Motståndet kommer vara tufft"

Efter förra årets turbulens med två konkurrerande serier har nu TTA och STCC kommit överens. Det betyder att alla de bästa förarna åter samlas i en och samma serie i år.

– Motståndet kommer att vara mycket tufft, det är jag medveten om. Men det spelar ingen roll att jag varit borta. Banorna sitter i ryggen, det är som att cykla – har man en gång lärt sig så kan man, säger Wirdheim.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.