Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen till oväntade bilderna

New Hampshire motor speedway godkände en publik på cirka 10 000 personer inne på området i helgen. Men olika delstater har olika regler.
Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Coronapandemin har tvingat klubbarna att tänka kreativt. 

I NBA har fansen dykt upp på läktarna - via länk. 

Det har fått världskändisar att jubla. 

Det är som bekant inte tillåtet att släppa in publik på idrottsevenemang. Förbudet gäller i de flesta länderna, och funkar som en åtgärd för att minska smittspridningen. 

I världens bästa basketliga, NBA, med världsstjärnor som Lebron James, Stephen Curry och Kawhi Leonard har man varit kreativ och kommit på en lösning för att tillåta basketälskare att ta del av matcherna från läktarplats.

Om än virtuellt.  

Sedan ligan återupptogs har fansen kunnat vara med via länk och heja fram sitt lag. De enorma tv-skärmarna är placerade bakom avbytarbänkarna och fansen placeras bakom det laget man hejar på. Den annorlunda lösningen är ett samarbete mellan NBA-organisationen och Microsoft. 

Kända rapparen dök upp

För få tillträde som supporter gäller det att man följer vissa regler. Det är till exempel inte tillåtet med två personer i och samma skärm. Inte heller svordomar eller aggressivt beteende är tillåtet. Arrangören har rätt till att förflytta dem som inte sköter sig. 

Lösningen har varit uppskattad av många. Under onsdagens match mellan Los Angeles Lakers och Oklahoma Thunders dök exempelvis rapparen Lil Wayne upp. I en intervju efter matchen berättade artisten hur han njöt av matchen från sin soffplats hemma. Även den förre detta Miami Heat-stjärnan Chris Bosh var närvarande. 

– Hela Lakers trupp är mina favoritspelare, alla! De som spelar och de som sitter på bänken, säger Lil Wayne.

https://twitter.com/chrisbosh/status/1289221375685570561
Baseboll-ligan i Taiwan var en av de första sporterna som var i gång under coronautbrottet. Med pappdockor på läktaren och en trumrobot.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.