Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wassbergs kritik mot stoppet för juniorerna

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Thomas Wassberg blev världens bästa skidåkare.

Nu är han kritisk till vad som kommer att ske med nästa generations stjärnor i längdspåren när juniorers tävlande står stilla under pandemin. 

– Det är ju när man samlas på nära håll och inomhus som det blir problem, säger legendaren. 

Efter en lång och framgångsrik karriär i spåren som längdskidåkare har Thomas Wassberg, 64, haft ett fortsatt starkt engagemang i föreningsidrotten. Inte minst som ordförande i Åsarna IK. Föreningen har liksom övriga samhället tvingats ställa om under coronapandemin men den huvudsakliga verksamheten har ändå kunnat fortgå. 

Men legendaren ilsknar till över det faktum att många juniorer inte får tävla under rådande omständigheter. 

– Som reglerna är just nu så är det just juniormellanskiktet som inte får tävla. Det är lite synd faktiskt. Det är de som ska komma upp och få fortsätta. Det är de som har stora förhoppningar om att kunna bli någonting och det är där stoppet blir nu, säger Thomas Wassberg. 

Thomas Wassberg inte nöjd med restriktionerna

Enligt Svenska skidförbundet får de åkare som går på skidgymnasier och de som är antagna till SSF:s eftergymnasiala elitverksamhet tävla. Men inga tävlingar arrangeras enbart för juniorer i nuläget. 

– Ungdomar och juniorer är de som har det största hindret just nu. Det är jätteviktigt för det är nästa generation, det är egentligen det som skulle behöva släppas på. I alla fall när det gäller utomhusidrotter. Sen får man ha det utan publik och folk runtomkring. I skidspåren är det ju ingen som smittar någon. Det är ju när man samlas på nära håll och inomhus som det blir problem. 

Hur tror du att föreningslivet kommer påverkas i stort av coronapandemin? 

– Det är svårt att säga. Kanske tappar man ungdomar eller så kommer de tillbaka. Det är värre med all inomhusidrott, vi som håller på med skidor kan ändå bedriva en vanlig verksamhet på hemmaplan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.