Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wassbergs hyllning till Ingemarsdotter

Ida Ingemarsdotter avslutar karriären efter nio stora mästerskap.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Skidlegendaren Thomas Wassberg är ordförande i Ida Ingemarsdotters klubb Åsarna.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Landslagsåkaren Ida Ingemarsdotter, 34, har valt att avsluta sin framgångsrika idrottskarriär.

Nu hyllas hon av klubben Åsarnas ordförande Thomas Wassberg.

– Hon har varit som en ryggrad inom klubben och visat att toppåkare även kan vara med ideellt, säger Thomas Wassberg till Östersunds-Posten.

Tidigare i maj meddelande längdskidåkaren Ida Ingemarsdotter att hon avslutar sin karriär. 34-åringen har hunnit med tre OS och sex VM för Sverige. Totalt har hon åtta mästerskapsmedaljer varav ett OS-guld i stafett från 2014 och ett VM-guld i sprintstafett från 2011.

Men vid sidan av sin egen karriär i landslaget och klubben Åsarna har Ingemarsdotter haft stor betydelse för klubben i stort, det säger Åsarnas ordförande Thomas Wassberg.

– Hon har betytt mycket. Hon har varit delaktig och intresserad av hur det går för klubben, kommit med mycket synpunkter och åsikter. Hon är värdefull för oss, säger Thomas Wassberg till ÖP.

Hoppas att hon fortsätter i klubben

Beskedet att 34-åringen avslutar karriären kom inte som en chock för Wassberg som följt Ingemarsdotter under en lång tid. Men han hoppas att hon fortsätter att vara en del av Åsarna.

– Hon har haft mycket erfarenhet på slutet att delge. Hon vet vad som fodras. Hon har varit som en ryggrad inom klubben och varit med mycket och visat att toppåkare även kan vara med ideellt, säger han.

Han passar även på att lyfta fram Ida Ingemarsdotters styrkor som skidåkare.

– Det är nog att hon varit lite allround främst på sprinten men hon har åkt bra på alla distanser. Hon är duktig på att åka utför och är en bra taktiker, säger Thomas Wassberg.