Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viktoria sprang hel- och halvmaraton runt huset

Viktoria, 30, bestämde sig för att springa två lopp på 72 timmar.
Viktoria sprang runt huset och hade satt upp en egen vätskestation.

Årets motionsloppssäsong har sannerligen inte blivit som tänkt.
Då valde Viktoria Hård att ge sig själv en utmaning utöver det vanliga.
Inom loppet av 72 timmar sprang hon både ett hel- och halvmaraton.  

– Det blev en väldigt trevlig upplevelse i slutändan, säger hon. 

På grund av utbrottet av coronaviruset har flera stora motionslopp tvingats ställa in. 

Stockholmsbon Viktoria Hård var anmäld till Stockholm halvmaraton och hade även tänkt springa Edinburgh maraton tillsammans med sin syster. 

Men de planerna fick ställas in – och om. 

Deltagarna till klassiska loppen i Stockholm fick chansen att springa distanserna virtuellt, från den 4 september klockan 06:00 hade löparna 72 timmar på sig att genomföra sina lopp. 

Då nöjde sig inte Viktoria med att ”bara” springa ett halvt maraton när hon blev snuvad på ett helt maraton när loppet i Skottland inte blev av. 

– Min syster var även anmäld till Stockholm Marathon. Jag ville inte stå där och att hon fick springa hela och jag bara halvmaran så jag valde att köra båda! Jag räknade ut att om jag sprang halvmaran tidigt på fredag morgonen och springa hela maraton sent på söndagen så borde det funka. 

Möttes med bubbel och medalj

Viktoria sprang de bägge distanserna helt på egen hand – till skillnad från sin syster.

– Min syster sprang uppe i Sundsvall på lördagen, eftersom att vi är från Sundsvall så hade hon barn och hela familjen på plats. De hade ordnat med vätskestation och hejade. Men jag har ju flyttat till Stockholm så jag fick springa helt själv, säger Viktoria Hård och fortsätter: 

– Jag hade min lilla vätskestation i en buske på uteplatsen och så sprang jag en slinga runt huset på åtta kilometer. När jag insåg att det ändå kändes lite för deppigt så övertalade jag en kompis att möta mig vid målgång med lite bubbel och medalj. Det blev en väldigt trevlig upplevelse i slutändan. 

Under distanserna hann hon, förutom vatten, inta sportdryck, kexchoklad – och glass.

Delade med sig av upplevelsen 

Hur kändes kroppen efter de båda loppen? 

– Oväntat bra. Knäet la av ganska rejält men med lite järnvilja så gick det att springa på det också. Orkesmässigt var det inga problem alls. Det blev jag nog mest förvånad över. 

Hon delade med sig av upplevelsen i Facebook -gruppen ”Springande tjejer” och berättar att hon fått mycket positiva reaktioner. 

Nu längtar hon efter att springa fler lopp, särskilt under lite mer ”normala” omständigheter. 

– Ja, det är klart. Jag brukar ju springa med min syster också så det var konstigt att inte kunna springa med henne. Men att få chansen att springa lopp i alla fall är ju fantastiskt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.