Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Världsstjärnorna Coldplay ska ta dalmasarna till Gothia cup

Foto: Privat / Privat
Foto: HENRIK JANSSON
Rockbandet Coldplay

På Säters IP spelar och tränar Säters IF:s 09-lag. På bröstet har de sina sponsorers logga: Coldplay. 

Det världskända rockbandet sponsrar laget i deras dröm om Gothia cup sommaren 2023 – trots att flera av killarna inte vet vilka Coldplay är. 

– Vi blev väldigt förvånade i början, men det var helt sant, säger Malin Lilja Altörn som är tränare för laget.

Om man tar sig ner till Säters IP i Dalarna för en av Säters IF 09:s hemmamatch ser det nog ut som matcher gör mest. Pojkar som springer på plan med förhoppning om en matchvinst och föräldrar som står vid sidan av och hejar på. Men en detalj kommer att sticka ut. Pojkarna springer med ett bandnamn på bröstet: ”Coldplay”. 

Laget är nämligen sponsrade av det världskända rockbandet. 

– När vi går ut och frågar efter sponsorer så hör vi runt bland föräldrar och anhöriga. Då var det en mamma som hörde av sig och sa att Coldplay ville vara med och sponsra. Vi har en grabb i laget vars farbror är basist i bandet. Vi blev väldigt förvånade i början, men det var helt sant, säger Malin Lilja Altörn som är tränare för laget. 

Det är inte första gången Coldplay väljer att sponsra idrottsföreningar. 

– De jobbar mycket för hälsofrämjande och sponsrar föreningar globalt. De tycker att det är viktigt med fysiskt aktivitet, så då ville de kliva in och sponsra vårt lag. 

Pojklaget har sponsrats av Coldplay i två år och nu fick de precis reda på att det skulle bli ytterligare ett. Det betyder att pojkarna är ett steg närmare drömmen – Gothia cup i Göteborg år 2023. 

Men när sponsringen först blev klar var det främst tränarna som var intresserade. Pojkarna själva visste knappt vilka bandet var. 

– Jag och min kollega tyckte det var superhäftigt. Grabbarna hade inte så jättebra koll, men när vi spelade lite av musiken så kände de igen låtar. Men jag tror att man är kanske lite äldre om man är ett stort fan av Coldplay. 

Än så länge har inte killarna fått träffa bandet, men hoppet lever att det ska ske någon gång när bandet är i Sverige. 

– Det vore ju så klart superhäftigt om det kunde bli så.

TV: Se mysteriet om Tärnaby

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.