Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV: ”Någonting magiskt när folk kommer ner hit”

Billy Lazcano och Alexander WennerstenFoto: Folkspel
På boxningsklubben BK Rapid är alla välkomna. Foto: Folkspel

I fem delar uppmärksammar Folkspel olika eldsjälar i det svenska föreningslivet. 

I den sista delen får tittarna följa med till boxningsklubben BK Rapid i Västerås.

– Det är någonting magiskt när folk kommer ner hit, säger en av tränarna. 

I serien Eldsjälar presenteras fem olika eldsjälar i allt från backhoppning till boxning. I första avsnittet får man följa med Seppo Reijonen, ordförande i Fagersta backhopparklubb, andra avsnittet är hos Göteborgs handikappridklubb, i det tredje följer man hockeylaget Wings Ladies och i det fjärde får tittarna följa med till Eriksdalsbadet i Stockholm där nyanlända ungdomar lär sig simhopp.

”Ungdomarna är vår drivkraft”

I det sista avsnittet får vi följa med till boxningsklubben BK Rapid. Dit får barn och ungdomar komma och både träna boxning och få hjälp med läxorna. Dessutom är det ett ställe att bara vara på, i stället för att hämna ute på stan. 

– BK Rapid är en jättebra klubb. Man känner sig alltid välkommen här. Jag brukar komma hit efter skolan, så äter jag någonting här och så börjar träningen halv sju och slutar åtta, säger Melvin Yeniouglu som tränar i klubben. 

Alexander Wennersten och Billy Lazcano är tränarna som ligger bakom klubbens sätt att arbeta. Och de spenderar båda morrar och kvällar i lokalerna. 

– Ungdomarna är vår drivkraft. Att se deras utveckling inom idrotten och se hur de kämpar där inne i ringen, säger Billy Lazcano. 

Se alla delar av ”Eldsjälar”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.