Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Träning utomhus får fortsätta

Träningar på barn- och ungdomssidan som sker på utomhusanläggningar får fortsatt vara i gång.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Träningar på barn- och ungdomssidan som sker på utomhusanläggningar får fortsatt vara i gång. 

Villkoret är att anläggningarna ska kunna bedriva verksamheten på ett säkert sätt ur smittskyddssynpunkt.

Det meddelar Folkhälsomyndigheten under tisdagen. 

I fredags kom regeringen med nya restriktioner där man meddelade att all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som inte är nödvändig omedelbart bör stängas ned fram till den 24 januari.

Det ledde till att bland annat Stockholms stad under lördagen meddelade att man beslutat att stänga ner all idrott. 

”Smittläget i Stockholm är mycket allvarligt. Därför har Stockholms stad beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus”, skrev Stockholms stad på sin hemsida efter regeringens besked. 

Upp till varje kommun att avgöra 

Rekommendationerna kompletteras nu av Folkhälsomyndigheten som under tisdagen meddelar att träning för barn och ungdomar som sker utomhus kan hållas i gång i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Det mot bakgrund av den lägre risken för smittspridning utomhus och motionens betydelse för folkhälsan.

– Vi är tacksamma för förtydligandet som innebär möjligheter att bedriva idrott utomhus på de smittsäkra sätt som krävs. Förtydligandet kommer även att hjälpa både kommuner och föreningar att ta kloka beslut. Det är ett besked helt i linje med den dialog som Riksidrottsförbundet haft med Folkhälsomyndigheten de senaste dagarna. Det är en ståndpunkt som är av avgörande betydelse för framför allt våra barn och ungdomar, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett uttalande på RF:s hemsida

Villkoret är att anläggningarna ska kunna hålla öppet ur ett smittskyddssynpunkt säkert sätt för såväl personal som besökare. Det är upp till varje enskild kommun att avgöra om så är fallet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.