Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tillbaka efter tre (!) korsbandsskador

Lina Ekström var glad efter comebacken.
Foto: Privat
Lina Ekström har skadat korsbandet vid tre olika tillfällen.
Foto: Privat

Hon var bara 15 år första gången hon drog av korsbandet. 

Sen hände det ytterligare två gånger. 

Men mot alla odds tog Lina Ekström sig tillbaka till handbollsplanen. 

– Min dröm har alltid varit att komma så långt som möjligt inom handbollen, säger 24-åringen. 

2012, 2015 och 2018, det är åren som kantats av skadebekymmer för handbollstjejen Lina Ekström. Vid tre tillfällen har hon dragit av korsbandet, två gånger i samma knä men senaste gången, för tre år sedan så var andra knäet. Och för första gången blev det nattsvart. 

– Just den senaste gången var det väldigt tufft för då sa både ortopeden och min sjukgymnast att jag kanske borde tänka på min framtid, min kropp och hur den mår. Det sliter så pass mycket. Det var väldigt tungt. 

Men trots det gav den 24-åriga OV Helsingborg-spelaren inte upp hoppet. 

”Det är det jag brinner för” 

Lina Ekström har spelat handboll sedan hon var sex år och när hon skulle välja gymnasium så var det givet att välja ett med hennes favoritsport på schemat. Men de senaste åren har hon fått lägga mestadels av tiden hos sjukgymnasten och i gymmet. Någon brist på motivation har dock inte funnits hos handbollsspelaren. 

– Jag har alltid haft viljan att komma tillbaka. Min dröm har alltid varit att komma så långt som möjligt inom handbollen. Det är det jag brinner för. Det har inte varit något snack om att jag ska sluta. Jag har alltid trott på mig själv och att jag vill komma tillbaka för att bevisa att jag kan och vill. Det har varit en så stor del för mig att spela handboll. 

Hon har lagt otaliga timmar på att stärka upp sina knän. Samtidigt har hon funnit inspiration av att följa sina lagkamrater.  

– Jag har tränat mycket rehab och gym. Men jag har även varit närvarande vid träningstillfällen för att peppa lagkamrater och så. 

”De vill inte att jag ska fortsätta”

Men i mitten av oktober var det äntligen dags för Lina Ekström att göra sina lagkamrater sällskap nere på planen. Efter sin andra korsbandsskada spelade hon en del med a-laget. Nu skedde comebacken i U/J-laget som spelar i division tre – och hon var väldigt lycklig över att vara tillbaka. 

– Det var jättekul. Jag njöt verkligen och tyckte att det var så himla roligt att få spela handboll och vara med lagkamraterna. Min familj kanske tyckte att det var sådär, de vill ju inte att jag ska fortsätta. De tycker att de är så hög risk att jag skulle skada mig igen. Men allt gick jättebra och jag hade jätteroligt – och njöt av att vara tillbaka. 

Matchen slutade däremot men för Lina Ekström kommer förhoppningsvis flera skadefria matcher framöver. 

– Det var så klart tråkigt att vi inte vann men det kommer fler matcher, man får tänka så. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.