Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskan jagar priset – simmar runt New York

Anna-Carin Nordin, 48, är Sveriges främsta långdistanssimmerska och hennes nästa utmaning är att simma runt Manhattan. Foto: Privat
Anna-Carin kommer simma 48 kilometer i en vattentemperatur runt ca 15 grader. Foto: Privat

Funderar du på att åka runt i turistbuss och upptäcka New York? 

Varför inte simma i stället? 

Anna-Carin Nordin, 48, är Sveriges främsta långdistanssimmerska och hennes nästa utmaning är just det – att simma runt Manhattan. 

– Jag åker inte bara till Manhattan för att prova. Jag åker dit för att jag ska klara det, säger Anna-Carin Nordin. 

Anna-Carin Nordin, 48, är en simmerska av rang. 

Hon är flerfaldig världsmästare i vintersim, hon har satt världsrekord genom att simma 14 mil runt Isle of Man på en vecka och förra året blev hon, som den första svensken, invald i ”Marathon Swimming Hall of Fame”.  

Och om det inte skulle vara tillräckligt så blev Anna-Carin Nordin även den första kvinnan att lyckas med ”Oceans Seven” där man ska simma långdistans i sju olika kanaler på sju olika kontinenter. 

Nu är det dags för en ny tävling: Manhattan Island Marathon Swim. Tävlingen hålls 1 juni och de 15 simmarna som deltar ska simma hela 48 kilometer i en vattentemperatur som Nordin tror kommer vara ca 15 grader.

Kan få ärofylld titel

Om Anna-Carin Nordin klarar simningen genererar det en ny ärofylld titel, Triple Crown. Den kan man bara få om man har klarat av tre klassiska långdistanssimningar: Engelska kanalen, the Catalina channel och simningen runt Manhattan. 

Men det är inte bara för att klara ”The Triple Crown” som Nordin ska simma. Hon har en ny motivation just i detta lopp, nämligen hennes mamma. 

– Min mamma fick en stroke för några år sedan. Så det här är egentligen en välgörenhetssimning då jag startat en insamling som förhoppningsvis inbringar pengar till Hjärt-Lungfonden och strokeforskning, förklarar Anna-Carin Nordin och fortsätter. 

– Jag började med att instifta nyårsdoppen i Sörfjärden för att samla in pengar till Hjärt-Lungfonden och sen kontaktade jag de nu igen och frågade om de var intresserade av det här.

Träningsläger på Irland

Uppladdningen inför simningar som denna är intensiv. Simmarna måste träna upp konditionen och även träna på att simma i kallt vatten.

– Jag jobbar just nu på Mallorca i två veckor som simguide. Mellan vi har simlektioner med gästerna så simmar jag själv både före och efter. Och sen åker jag över till Irland där jag ska göra kallvattensträning på ett eget läger. Där uppe är det just nu väldigt kallt i vattnet, 11,5 grader har jag hört. Jag ska vara där i sex dagar och den sista dagen har jag planerat en 10 timmar lång simning.