Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succéklubben har klättrat fyra divisioner på fyra år

Ariana.Foto: Ariana FC
Erol Bekir, tränare Ariana.Foto: Ariana FC
Erol bekis och spelaren Saber Azizi.Foto: Thomas Kingdahl
Foto: Ariana FC

LIMHAMN. Nästan 800 åskådare på hemmamatcherna.

Och redan näst störst i stan på sociala medier efter Malmö FF.

Resan fortsätter för Ariana FC som klättrat fyra serier - på fyra år.

- I den här klubben spelar det ingen roll vilket ursprung man har. Alla är välkomna, säger Erol Bekir, 45, tränaren.

Erol Bekir går över det gröna gräset på Hyllie IP i Malmö. Det är här Ariana FC spelar sina hemmamatcher. Den lilla mysiga arenan ligger öde.

Men så är det inte när Ariana lirar sina hemmamatcher.

Laget, som bara funnits i fyra år, spelar i division fem, men har mer publik än vad vissa lag har i superettan och division 1. Ariana har redan vunnit serien - trots att flera matcher återstår.

– Det är många som följer oss. Vi har mellan 500 och 1 000 på våra matcher. Alla är glada och hejar, säger Erol Bekir. Det finns ett stort engagemang och en väldig tro på oss.

Ariana FC har öppnat dörren för alla.

– Vi har så många nationaliteter i spelartruppen att jag knappt kan räkna alla, säger Erol Bakir och ler. Jag tror det är tio eller kanske elva olika länder. Kanske mer.

Här finns spelare med ursprung allt från Afghanistan, Albanien, Irak, Makedonien, Bosnien till Sverige.

LÄS MER: Han slutar spela –för att hedra bortgångne vännen

Ariana rusar genom seriesystemet

Resan började 2016 med spel i reservlagsserien. Nu innan säsongen är över är Ariana redan klart för division 4.

– Det har gått snabbt. Jag har varit tränare sedan i början av den här säsongen. Jag hade vilat lite från fotbollen men kände att det var rätt när jag fick frågan. Ariana står för något som många andra klubbar inte gör, säger Erol Bakir.

Hur menar du?

– Vi har flera spännande projekt i klubben. Vi hjälper nyanlända att komma in i föreningslivet. Vi hjälper barn och ungdomar i utsatta områden i Malmö att få ett meningsfullt intresse för att inte hamna snett i livet.

– Killarna kör på. De är duktiga men vet att det krävs hårdare jobb för att lyckas för varje år som går. Det blir tuffare ju högre upp i seriesystemet vi spelar.

Erol Bekir vet. Han fostrats i Malmö FF men tog vägen ut till proffslivet i Europa med spela i toppklubbar i Schweiz. Det blev också spel i Italien och Tyskland.

TV: Här får Birgitta, 75, äntligen se sitt Gif Sundsvall 

Har enormt publikstöd på läktarna

När han kom hem skrev han på för Limhamn Bunkeflo som kvalade till Superettan.

- Jag var skadad på slutet och tvingades lägga av. Jag blev tränare i klubben i stället, säger Erol Bekir som har den högsta tränarutbildningen, UEFA Pro.

Han slutade 2012 - men släppte inte kontakten med fotbollen helt. Han har jobbat som förbundskapten för Skånelagets pojkar födda 2004 samt 1999 som som vunnit SM. Han har även ett uppdrag som manager för ett Premier-League lag i Ghana.

– Jag är gammal frisör och öppnade en egen salong med min min fru Emine i Limhamn för några år sedan. När jag fick frågan att bli tränare i Ariana så tvekade jag aldrig. Det finns en ambition i klubben. Att sträva uppåt. Men också att det handlar om mer än bara fotboll. Vi är en förening för alla - och det märks inte minst på hur många som stöttar oss.

Araina FC har inte bara ett enormt publikstöd. Över 6 500 följer laget på sociala medier.

– Det är bara Malmö FF som slår oss här, säger Erol Bekir. Klart jag blir lite stolt. Det måste man få bli ibland. Men inte för ofta. Det gäller att vara ödmjuk även när det går bra.

LÄS MER: Kändisarnas match – för barns rättigheter 

Erol har varit proffs i Schwwiz, Italien och Tyskland.

Namn: Erol Bekir.

Född: 25 januari 1974 i Västra Skrävlinge.

Bor: Limhamn, strax utanför Malmö.

Familj: Gift med Emine, dottern Esma.

Yrke: Frisör och fotbollstränare.

Moderklubb: Malmö FF.

Fotbollskarriär som senior: 1993-1995: Malmö FF, 1995-1998: Young Boys, Schweiz, 1998-1999: FC Lugano. 2000: Reggiana, Italien. 2001-2002: FC Thun, Schweiz. 2003: Waldhof Mannheim, Tyskland. 2004-2009: IF Limhamn Bunkeflo.

Karriär som tränar: 2009-2012: IF Limhamn Bunkeflo. 2016 Bechem United Ghana.