Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnornas favorit-IP: ”Många fina minnen där”

Sebastian Larsson berättar om sin favorit-IP.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Tove Almqvist spelar på sin favorit just nu.Foto: Thomas Kingdahl
Skotträning. Ebba Wieder tränar skott under ett av Vittsjös träningspass.Foto: TOVE ALMQVIST
Tränar vidare. Stefan Ekstrand är en av Vittsjös tränare. Här med spelarna Paulina Nyström (till vänster) och Clara Markstedt.Foto: TOVE ALMQVIST
Vittsjö IP – en idyll i Skåne.Foto: TOVE ALMQVIST

SportExpressen Föreningslivs tävling ”Sveriges finaste IP” har fått nomineringarna att regna in från hela Sverige. 

Nu berättar de allsvenska stjärnorna om idrottsplatserna närmast sina hjärtan. 

– Vittsjö IP är den bästa platsen jag spelat fotboll på, säger Vittsjös mittfältare Tove Almqvist, 24.

– För mig väcker gamla Tunavallen väldigt fina minnen från barndomen, säger landslagsmannen och AIK-spelaren Sebastian Larsson, 34. 

I SportExpressen Föreningslivs tävling ”Sveriges finaste IP” ska just den finaste idrottsplatsen i Sverige utses. Och fint kan betyda mycket. Tävlingen har hittills varit en succé med nomineringar från stora som små idrottsplatser i hela Sverige.

Även våra stora idrottspersoner har sina favoriter. 

”Jag blir alltid glad när jag kommer till IP”

Det bor bara 1 600 invånare i skånska Vittsjö. Men det hindrar inte det lilla samhället från att ha ett av landets bästa fotbollslag. Vittsjö GIK kom sensationellt trea i damallsvenskan förra säsongen.

Och hemma på Vittsjö IP är laget näst intill oslagbart.

– Vi förlorade bara mot Göteborg och kryssade mot Rosengård. De andra hemmamatcherna vann vi. Vi är väldigt starka hemma, säger Tove Almqvist som kom till klubben förra säsongen efter fem år i Linköping. 

Hon hyllar sin hemmaplan – och klubbens supportrar.

– Det är en känsla och få förunnat att få träna och spela matcher på en sådan här idyllisk plats. Gräsmattan är också helt perfekt. Det kan inte bli bättre, säger hon.

Vittsjö GIK hade ett hemmasnitt förra säsongen på 855 åskådare.

– Hemmaarenan är liten och mysig. Det blir en festlig inramning och ett bra tryck. Våra fans hjälper oss mycket, säger Tove Almqvist. De är också och tittar på våra träningar. Intresset för fotbollen i Vittsjö är stort.

Vittsjö IP ligger som en oas mitt i skogen ett par minuter från vägen som går igenom det skånska samhället.

– Det är lugnt och tryggt här. Under vintern tränade vi i Tyringe och Hässleholm. Men nu är vi tillbaka på IP och det känns fantastiskt. Det är en idyllisk plats. Jag blir alltid glad när jag kommer till IP.

Tove Almqvist trivs på Vittsjö IP.Foto: PRIVAT
Vittsjö IP.Foto: Thomas Kingdahl

Sebastian Larsson: ”Har väldigt fina minnen”

När Tove Almqivst väljer sin nuvarande hemmaplan lyfter AIK- och landslagsspelaren Sebastian Larsson i stället fram en idrottsplats från den tidiga karriären. 

– Nu finns inte den kvar, men den förra versionen av Tunavallen i Eskilstuna. De hade en A, B och C-plan där min moderklubb IFK Eskilstuna höll till. Jag växte i stort sett upp där. Min pappa var tränare i IFK när jag var väldigt liten och jag hängde alltid där. Pappa var med runt alla träningar, sprang runt, hämtade bollar och hade sig, säger Sebastian Larsson. 

Han lyfter fram gamla Tunavallen både som en plats där han satt på läktaren men också en plats som gett honom mycket även på planen. 

– Vi var på alla hemmamatcher. För mig väcker gamla Tunavallen väldigt fina minnen från barndomen och hur allt startade för mig innan jag drog i väg till England. Jag hade min bas där sista halvåret, där jag spelade med IFK:s a-lag, och då hade de börjat bygga om så vi kunde inte spela våra hemmamatcher där, men vi hade träningsbasen där. Jag har väldigt fina minnen därifrån, säger Sebastian Larsson. 

Nominera din favorit-IP här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.